BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Güney Kıbrıs hamlesi!----

ABD'den Güney Kıbrıs hamlesi!

ABD'den Güney Kıbrıs hamlesi!
20 Ocak 2019 - 10:35 www.finansgundem.com

Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Hristodulidis, ABD'nin 1987'den bu yana uyguladığı silah ambargosunu kaldırmaya hazırlandığını söyledi. Hristodulidis ayrıca ABD ve bazı AB ülkelerinin Doğu Akdeniz'deki 'enerji ortaklığına' katılmak istediklerini belirtti

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, ABD'nin kısa süre içerisinde ülkesine yönelik 1987'den bu yana uyguladığı silah ambargosunu kaldıracağını öne sürdü. Hristodulidis Washington'ın, Güney Kıbrıs'ın askeri yeteneklerini arttırmasının bölgesel güvenlik için önemini gördüğünü vurguladı.

Ambargonun kaldırılması için ABD Kongresi'nde sürecin başladığını söyleyen Hristodulidis, "Bu Kıbrıs'ın bölgesel istikrar ve güvenliğin önemli bir destekçisi olarak oynayacağı olumlu rolün ABD yönetimi tarafından desteklendiğinin bir kanıtı" ifadelerini kullandı.

ABD ve bazı Avrupa Birliği ülkelerinin, Güney Kıbrıs ve Yunanistan'ın içlerinde Mısır, İsrail ve Ürdün'ünde bulunduğu ülkelerle kurdukları enerji ortaklığına katılmak istediklerini söyleyen Hristodulidis, "Kişisel olarak Doğu Akdeniz'deki hidrokarbonların, Avrupa Topluluğu için kömür ve çelik neyse o olabileceğini düşünüyorum" dedi.

Washington ve AB'nin, Türkiye'nin karşı çıktığı Güney Kıbrıs hükümetinin doğalgaz arama faaliyetlerine tam destek verdiğini belirten Hristodulidis, Türkiye ile deniz sınırları konusunda müzakere etmeye hazır olduklarını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan geçtiğimiz ay yapılan "ABD, Kıbrıs’ta Rusya’nın bölgedeki etkinliğine karşı askeri yığınak hazırlığında" uyarısının yersiz olduğunu belirten Rum bakan, kendi kontrollerindeki liman ve hava üslerini insani amaçlarla birçok ülkeye açtıklarını savundu.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'na göre Doğu Akdeniz'de 122 trilyon fit küp doğalgaz rezervi bulunuyor. Ancak Türkiye bölgede yapılan arama çalışmalarını, KKTC'nin egemenlik haklarının ihlali olarak görüyor ve bu çalışmalara karşı çıkıyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasanbey20 Ocak 2019 21:37

    PKK,PYD ye verdiği gibi size de verir silahları. Kullanacak düşman ararsınız gari Gıbrıs'da. Bir üs de abd ye verirseniz  ülkenizde garip galıverirsiniz. Doğalgazımızı goruyuvecek diye abd ye güvenmeyin. Irak'ın , Libya'nın vb nin halını görüyonuz, ders almalısınız. Kuzey komşunuza bilenmeniz bir işe yaramıyor, dost olmaya bakın

  • ALAATTİN CAMGÖZ20 Ocak 2019 21:21

    ABD DEĞİL KRALI GELSE NE OLUR.ÇIKARILACAK DOĞAL KİME SATACAKLAR BORU HATTI DÖŞEMELERİ RANTIBIL OLMAZ VE BÜYÜK PARALAR GEREKTİRİR.ELLERİNDE PATLAR.

  • VATANIM20 Ocak 2019 10:52

    BIZANS TOHUMU RUMLAR AKILLI OLUN, YOKSA OSMANLI TORUNLARI ALIR AKLINIZI...