BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD tarihinde bir ilk! CIA'e kadın direktör----

ABD tarihinde bir ilk! CIA'e kadın direktör

ABD tarihinde bir ilk! CIA'e kadın direktör
13 Mart 2018 - 16:59 www.finansgundem.com

ABD'de Tillerson'ın yerine CIA Direktörü Mike Pompeo'nun Dışişleri Bakanı olarak getirileceği bilgisi ABD tarihinde bir ilki yaşatacak olayın önünü açtı...

Dışişleri Bakanı Tillerson'la yıldızı barışmayan ABD Başkanı Trump, Tillerson'ı azletti ve boşalan koltuğa CIA Başkanı Mike Pompeo'yu getirdi. 

CIA Başkanı'nın kabineye geçmesiyle kurum tarihinde bir ilk yaşandı. ABD'de ilk kez CIA Başkanlığına Gina Haspel adında bir kadın geçti.

Trump, Gina Haspel'in CIA Direktörlüğü'ne getirildiğini twitter hesabından açıklayarak ''Gina Haspel CIA'in yeni direktörü ve bu göreve gelen ilk kadın olacak. Herkese tebrikler" ifadesini kullandı.

CIA Direktörü Mike Pompeo'nun yardımcısı konumuda olan Haspel, bu göreve getirilmeden önce Tayland’da bulunan bir CIA hapishanesini yönetiyordu.

GİNA HASPEL KİMDİR

1 Ekim 1956 doğumlu olan 62 yaşındaki Gina Haspel, 1985 yılında ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA’ya katıldı. 1 Şubat 2017 tarihinde ABD Başkanı Donald Trump tarafından CIA Direktör Yardımcısı olarak atandı.

ADI İŞKENCE İDDİALARINA KARIŞMIŞTI

Öte yandan Haspel’in ismi, 2002 yılında Tayland’da El Kaideli teröristlere “waterboarding” işkencesinin uygulandığı bir ABD tesisini yürüttüğü iddialarıyla anılmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)