BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Hazine Bakanı: Greta baş ekonomist mi?----

ABD Hazine Bakanı: Greta baş ekonomist mi?

ABD Hazine Bakanı: Greta baş ekonomist mi?
23 Ocak 2020 - 14:44 www.finansgundem.com

Amerikan Hazine Bakanı Steve Munchin Greta Thunberg sorularına "önce iktisat okusun" şeklinde cevap verdi. Çarşamba günü ABD Başkanı Donald Trump da Greta sorularına nükteyle yanıt vermişti.

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan Hazine Bakanı Steve Munchin’e 17 yaşındaki İsveçli aktivist Greta Thunberg’in ekonomi hakkındaki görüşlerini espriyle yanıtladı. “Greta baş ekonomis mi? Kim o?” sorusunu soran Munchin “Üniversitede iktisat okuduktan sonra tekrar gelip bize açıklama yapabilir” sözleriyle cevap verdi. Nükteli

Mnuchin ayrıca Thunberg'in isim vermeden eleştirdiği ABD Başkanı Donald Trump'a da arka çıkarak, "Trump Paris Anlaşmasını hedef alıyor, çünkü bunun ABD için adil bir anlaşma olmadığını düşünüyor." dedi.

Munchin, Başkan Donald Trump'ın salı günkü konuşmasında çevrecileri "alarmistler" olarak tanımlamasını açıkladı. Çevre bilinciyle alakalı ABD'nin tutumunun bilerek yanlış aktarıldığını söyleyen Munchin "ABD yönetimi temiz havaya ve temiz suya çok açık bir şekilde inanıyor" ifadelerini kullandı.

Greta'dan Mnuchin'e cevap: İklim krizinin farkında olmak için üniversite bitirmeye gerek yok

Bu sözlere Twitter üzerinden cevap veren Greta Thunberg ise isim vermeden paylaştığı 3 farklı mesajda, "Ağustos'ta okula verdiğim ara bitiyor. 1,5 derecede kalmak için ayrılan karbon bütçesi, fosil yakıtlara verilen devlet desteği ve yatırımların yeterli olmadığını anlamak için üniversitede ekonomi diploması almaya gerek yok. Ya da bana şunu açıklayın; bu rakamlara nasıl ulaşacağız? Yeni nesillere ve iklim krizinden etkilenen insanlara iklimle ilgili verdiğimiz taahhütleri neden bırakmalıyız" ifadelerini kullandı.

Greta attığı son tweet'te iklim kriziyle paylaştığı grafiğe ait tüm rakamların Birleşmiş Milletler Çevre Prorgramı'nın (UNEP) emisyon açığı raporuna dayandığını belirtti.

Trump da espri yaptı

Çarşamba günü Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump da Greta Thunberg sorularına esprili yanıtlar vermişti.

Greta Thunberg'in "ABD ve diğer endüstrileşmiş devletler iklim değişikliği ile ilgili daha fazlasını yapmalı" sözleri hatırlatıldığında Donald Trump'ın ilk sözleri "Kaç yaşındaydı?" sözleriyle cevap vermişti. 17 yaşında olduğu muhabirler tarafından hatırlatıldığında "İyi..." cevabını vererek "Beni Time Dergisi'nde yendi" sözlerini sözlerini eklemişti.

ABD Başkanı Trump ile Greta Thunberg arasında iklim düellosu

 

Trump Dünya Ticaret Örgütü'ne ateş püskürdü

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • veli24 Ocak 2020 11:17

    Önce bakanlığına sahip çıksan her tarafını yobaz ve tarikatçılar doldurdu. Çoçuklarımızı zehirliyorlar. Birde senden umutluydu bu halk . PÖH