BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD Dışişleri sözcüsünden Brunson açıklaması; Umarım...----

ABD Dışişleri sözcüsünden Brunson açıklaması; Umarım...

ABD Dışişleri sözcüsünden Brunson açıklaması; Umarım...
12 Ekim 2018 - 01:57 www.finansgundem.com

Rahip Brunson'ın bugün yapılacak duruşması öncesinde ABD'den bir açıklama daha geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert, "Umarım Rahip ve eşi serbest bırakılır ve bu Türkiye ile ilişkilerde olumlu bir adım olur" dedi

ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın bugün İzmir'de yapılacak duruşması öncesinde ABD'den bir açıklama da Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauret'ten geldi. 

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nauert, günlük basın toplantısı sırasında, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla Türkiye'de yargılanan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın bugün görülecek duruşmasına yönelik bir soru üzerine, bu celseyi yakından takip edeceklerini anlattı.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun dün yaptığı konuşmasına atıfta bulunan Nauert, "Bakan Pompeo'nun da belirttiği gibi Brunson'ın serbest bırakılması doğru ve insani olan şeydir. Umuyorum ki o ve eşi ABD'ye dönerler. Bu, ABD-Türkiye ilişkilerinin ilerlemesi için de önemli bir adım olur." değerlendirmesinde bulundu.

Nauert, NBC'nin Brunson konusunda Türkiye ve ABD'nin anlatığı haberinin sorulması üzerine, "Benim haberdar olduğum bir anlaşma yok. Hukuki süreç devam ediyor" dedi.

Nauert ayrıca Türkiye'de tutuklu bulunan Amerikan vatandaşı ve NASA çalışanı Serkan Gölge ile diplomatik misyonun Türk çalışanlarına da değinerek, "Hepsinin durumunu yakından izliyoruz" diye konuştu.

"KAŞIKÇI İÇİN BİLGİ İSTEDİK"

Sözcü Nauert, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili bir soruyu da yanıtladı. Nauert, Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi Prens Halit bin Salman bin Abdulaziz'den, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetine ilişkin bilgi istendiğini belirtti. 

Cemal Kaşıkçı'nın akıbetine yönelik kendisine yöneltilen sorulara detaylı yanıtlar vermeyen Nauert, ABD'nin bu konuda herhangi bir yorum yapması için somut gerçeklere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Nauert, şöyle konuştu:

"Siz de biliyorsunuz ki ne zaman haberleri veya gazeteleri açsanız, bu konuda tonlarca rivayet ve spekülasyon var. Konuyu yakından takip ediyor ve bir karar vermeye çalışıyoruz. Elimizde şu an somut bir delil yok. Dışişleri Bakanlığının paylaşabileceği sağlam bir delil olmadığı sürece yorum yapmaktan geri duruyoruz."

Türkiye ve Suudi yetkililerin konuya yönelik ortak bir araştırma ekibi kurmasına yönelik yorumu sorulan Nauert, "Geniş ve şeffaf bir incelemeyi memnuniyetle karşılıyoruz. Ayrıca biz de Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi ile irtibata geçtik. Sanıyorum şu an Suudi Arabistan'a gidiyor. ABD'ye döndüğünde kendisinden konuya ilişkin bilgi istediğimizi belirttik." dedi.

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve Batı medyasında Ortadoğu ile ilgili haberleriyle tanınan Kaşıkçı, 2 Ekim'de resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra ortadan kaybolmuştu.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • belirsizlik12 Ekim 2018 02:36

    bu demece bakılırsa bırakılacak gibi. küstahca konuşmaktan vazgeçmişler, akıllanmışlar kışkırtmamışlar bu kez. şartlı tahliye olabilir.

  • Zalim Zekeriya 12 Ekim 2018 02:17

    Borsa yarın ucar baba da ilk fırsatta kaçar