BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları Çin gerginliğiyle düştü----

ABD borsaları Çin gerginliğiyle düştü

ABD borsaları Çin gerginliğiyle düştü
09 Ekim 2019 - 04:33 www.finansgundem.com

ABD ve Çin heyetlerinin Washington'daki toplantısından iyi bir sonuç çıkmayacağı beklentisine Dışişleri Bakanlığı'nın bazı Çinli yetkililere getirdiği vize yasağı eklendi. Gerginlik, Wall Street endekslerinde yüzde 1'in üzerinde düşüşe yol açtı

ABD borsalarında düşüş sürüyor. Endeksler haftanın ikinci gününü de büyük kayıpla tamamladı. 

Wall Street yatırımcılarını satışa yönelten en büyük etken ABD ile Çin arasındaki gerginlik oldu. İki ülke heyetleri yarın Washington'da bir kez daha masaya oturacak. Ancak, anlaşmayı tarımsal ürünlerle sınırlı tutmaya çalışan Çin heyeti ile fikri mülkiyet konusunda ısrarcı olan ABD heyeti arasında bir anlaşma olmayacağı beklentisi arttı. 

TİCARİ GERGİNLİĞE SİYASET DE EKLENDİ

ABD ile Çin arasındaki ticaret gerginliğine bir de siyasi gerginlik eklendi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Sincan Uygur Özerk Bölğesi'ndeki baskılar nedeniyle 28 Çinli kuruluşu kara listeye almasının ardından dün gerginliği artıracak bir adım daha attı. Bakanlık, Sincan'daki baskıdan sorumlu tuttuğu Çinli yetkililere vize yasağı getirdi. 

ABD ile Çin arasında yaşanan hem ticari hem de siyasi gerginlik, yatırımcıların küresel ekonomiyle ilgili endişelerini körükledi. Gelen satışlarla hisse senetleri hızla değer kaybetmeye başladı. 

POWELL'IN KONUŞMASI

Fed Başkanı Jerome Powell'ın devlet tahvilleriyle ilgili açıklaması da yatırımcıya olumsuz yansıdı. 

"Fed'in devlet tahvili alma planı parasal gevşeme değil" ifadesini kullanan Powell, "Faizi hedef aralıkta tutmak için geçici piyasa işlemlerinde tereddüt etmeyeceğiz" dedi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 323.98 puan ve yüzde 1.19 oranında düşüşle 26.164.04 puanla tamamladı. S&P 500 de 45.73 puan ve yüzde 1.56 düşüş kaydttiği günde 2.893.06 puana geriledi. Nasdaq ise 132.52 puan ve yüzde 1.67 oranında düşüşle günü 7.823.78 puanda kapadı. 

BOEING HİSSELERİ DÜŞTÜ

Boeing'in hisseleri, şirketin Virgin Galactic'te azınlık hissesi için 20 milyon dolar yatırım yapacağını açıklamasının ardından yüzde 0.65 oranında düştü. Yatırımın, ölümcül kazaların ardından uçuştan men edeline 737 MAX'ların daha güvenli hale gelmesi için kullanılacağı ifade edildi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)