BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlak1 milyon ev haciz riskiyle karşı karşıya----

1 milyon ev haciz riskiyle karşı karşıya

1 milyon ev haciz riskiyle karşı karşıya
18 Eylül 2020 - 12:18 www.finansgundem.com

Korona virüs sürecinde ABD Kongresi’nde onaylanan mortgage destek paketine rağmen 1 milyon Amerikalı evsiz kalma riskiyle karşı karşıya. Ev sahipleri tolerans programına şüpheyle yaklaşıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’e yaklaşık bir milyon ev sahibi ABD Kongresi’nin güvenlik önlemlerine rağmen evlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Wall Street Journal’ın haberine göre federal hükümet garantili mortgage anlaşmalarında borç sahipleri başvuru yaptıkları takdirde mart ayından itibaren cezai işlem olmadan bir yıla kadar ödeme ertelemelerine izin veriyor. Ancak ev sahiplerinin büyük çoğunluğu başvuru konusunda proaktif olmak yerine ödemelerin gerisinde kalıyor.

Washington merkezli Ulusal Adil Konut Sendikası CEO’su Lisa Rice “Bazı mortgage anlaşmacıları bizim kurtaramayacağımız bir noktaya düşmüş durumdalar. Bu tip olayları görmek gerçekten üzücü” ifadelerini kullandı.

Florida merkezli mortgage ve gayrimenkul sektörü araştırma firması Black Knight Financial Services’ın araştırmasına göre 1 milyon ev sahibi mortgage ödemelerini 30 gün veya daha fazla süredir ödemelerini yapamadı ve federal koruma programına da başvurmadı. Bu sayının 680 bini federal onaylı mortgage kredileri ve ABD Federal Hükümeti’nin koruma yasasına uyumlu.

Washington merkezli danışmanlık firması Housing Finance Strategies’in Başkanı Faith Schwartz konuyla ilgili WSJ’ye yaptığı açıklamada, “Tolerans hakkına sahip olan borçlular hacizleri önlemek için seçeneklerini koruyacaktır. Ancak kabahatli hale gelenler ve hacize yönelik birikmiş ceza ve faizi olanlar tolerans hakkından yararlanamayacak” ifadelerinde bulundu.

Tolerans hakkını altı ay boyunca uzatmak mümkün. Fakat mortgage sahiplerinin bunun talep etmesi gerekiyor. Habere göre kreditörler tahammül süreleri dolmadan ev sahiplere temasa geçtiklerini belirtiyorlar. Black Knight verilerine göre salgının başlamasından bu yana tahammül hakkı için başvuran 6 milyon borçlunun 250 bininin başvurusu kabul edilmedi.

ABD Ulusal Konut Kaynakları Merkezi’nin araştırmasına göre ev sahiplerinin yaklaşık %57’si tolerans programından habersiz. %70’lik bir kesim ise tolerans süresi sonunda büyük miktarda toplu ödeme yapmaktan endişe duyuyor.

ABD Mortgage Bankacıları Birliği Kıdemli Başkan Yardımcısı Pete Mills konuyla ilgili görüşlerinde, “Hizmet sağlayıcılar kesinlikle kusurlu olan ve halihazırda tölerans programında olmayan borçlulara ulaşıyorlar. Hizmet sağlayıcılarına ulaşmayan ya da onları görmezden gelen borçlular içinse tolerans opsiyonlarını anlamak için onlarla bağlantı kurmaları önemli” ifadelerini kullandı.

BES’te 127 milyar birikti

 

İngiltere’nin 4 büyük gayrimenkul firmasına yolsuzluk soruşturması

 

ABD konut başlangıçları beklenenden sert düştü

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)