Ana SayfaRöportajlarKonut sektörünü bir de Maya’dan dinleyin---

Konut sektörünü bir de Maya’dan dinleyin

1 / 10
Konut sektörünü bir de Maya’dan dinleyin
23 Şubat 2018 - 09:26 www.finansgundem.com

SERAP SÜRMELİ – FINANSGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Malum gayrimenkul sektörü sancılı günler geçiriyor. Kentsel Dönüşüm’de istenilen seviyeye gelindi mi? Yabancılar Türkiye’deki gayrimenkul alımlarını yavaşlattı mı? İstanbul hala popülerliğini koruyor mu? Vatandaşın ‘konut hesabı’na ilgisi nasıl? Kafamızdaki sorular çok olunca sektörün uzmanlarından TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin Genel Müdürü Makbule Yönel Maya’nın kapısını çaldık. Maya, sektördeki gelişmeleri ve sektörün geldiği son durumu finansgundem.com’a değerlendirdi.

“2017 yılı gayrimenkul sektörü için kırılma noktasıydı” diye konuya hızlı bir giriş yapan Makbule Yönel Maya, İstanbul’daki konut satışını son 5 yılda 230-238 bin arasında kaldığını, mega kentin Türkiye genelindeki payının da yüzde 20’lerden 17’lere gerilediğinin altını çizdi. Bu durum 2018’de düzelir mi? Sektörün nabzını tutan ünlü isme göre zor gibi.

Makbule Yönel Maya, yabancıya konut satışında 2018 yılının daha iyi olacağını ve özelikle Orta Doğu ülkesi vatandaşlarının ilgisinin artığını dile getirdi. Türk vatandaşlarının da yurtdışından gayrimenkul almaları konusunda “son yıllarda çok popüler oldu” diyen Maya, ‘cazibe strateji’si yapılan 4 ülkeyi de sıraladı: Almanya, Portekiz, İngiltere, ABD.

Konut Hesabı için 20 bin TL’ye yükseltilen katkıya biraz mesafeli bakan Maya, söz konusu rakamın tasarrufa yönlendirmek adına olumlu olduğunu ancak ‘konut alımına’ teşvik için yetersiz kaldığını söyledi.

Maya’nın konut arayışındaki vatandaşlara çağrısı ise çok net oldu: “Eğer düşeş fiyatla karşılaşıyorsanız muhakkak değerlendirin”

İşte TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya’dan sektörün fotoğrafını çeken yanıtlar…

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster