Ana SayfaYazarlarHikmet Baydar3. Göz’den Piyasalar
Hikmet Baydar [email protected] Hikmet Baydar

Seçim sonuçlarına piyasaların tepkisi

26 Haziran 2018, 14:59 ---

Bir seçimi daha atlattık demek bu seçimi sıradan bir seçim gibi göstermek olur. O yüzden farklı söyleyerek yeni bir sistemin ilk seçimini yaptık diyerek başlıyoruz.

Seçim öncesinde Türk Lirası genel olarak zayıf bir performans gösterirken, seçim hakkında çıkarılan bir sürü söylentilerle de piyasalar manipüle edilmeye çalışılmıştı. 2 tur ihtimali, AKP’nin Meclis’te çoğunluğu kaybedeceği ve sistemin kilitleneceği söylentileri ile tansiyon artırılırken bir anda patates soğan fiyatlarındaki manipülatif hareketlere de tanık olduk.

Şimdi seçim bitti ve yeni sisteme göre organize olma zamanı geldi. Seçimden sonraki ilk gün dövizde ciddi bir düşüş oldu. USD/TL 4,5343, EUR/TL 5,2849 TL seviyelerine kadar gevşedi. Ancak daha sonraki fiyat hareketlerine baktığımızda, düşüşün daha çok gevşeme beklentisiyle açığa satışlardan kaynaklandığını gözlemledik. Çünkü düştüğü gibi hemen yükseldi. Öyle yükseldi ki aynı gün açılış değerlerinin de üzerine çıktı.

Orta vade teknik sinyaller yukarı yönde bir görünüm sergilerken gerçekleşen sert düşüş, her ne kadar kalıcı olmasa da sinyallerde çelişkilere neden oldu. Şimdilik piyasanın oturmasını ve sinyallerin netleşmesini bekleyeceğiz. Bu işin teknik yönü. Kalıcı bir düşüşün olmaması piyasanın bekle gör politikası izleyeceği izlenimi uyandırmaktadır.

Zaten satışların gelmesi siyasi yapının netleşmesiyle alakalı olacak diye düşünüyoruz. Bu durumda kadroların netleşmesi, atamaların yapılması, yeni kadronun profesyonelce sistemi yürütüp yürütmeyeceğinin görülmesi ile birlikte daha olumlu hareketler gelecek diye umuyoruz.

Bu esnada spekülasyon ve manüpilatif hareketlerle dalgalanmalar devam edebilir. O yüzden panik yapmadan soğukkanlılıkla fırsatlar kovalanabilir.

USD/TL için 4,45-4,75 bandının dışı genel gidişat hakkında bilgi verecektir. 4.75 direncinden sonra 4,82 seviyeleri önemli.

EUR/TL için 5,30-5,52 TL bandının dışı bizler için önemli sinyaller içerecektir.

Şimdilik dalgalanmaları fırsata çevirmek için soğukkanlı ve disiplinli olunmalı diyebiliriz. Bandlar içerisinde trade fırsatları gelebilir.

Saygılarımızla,

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster