Prof.Dr.Emre Alkin [email protected] Prof.Dr.Emre Alkin

Mozart'tan Fed kararına...

15 Aralık 2016, 09:45 ---

"Ben belki kaba bir adamım, ama müziğim değil".

Böyle diyordu Amadeus, ciddi sayıda Oscar kazanan filmde. Çok gençtim seyrederken. İçimden dedim ki "basit konuş ama yaptığın iş güzel olsun". Öyle de yaptım hep. Gün geldi 5 arkadaş bir araya geldik. Rock grubu kurduk. Hatta iki tane kurduk.

Orada da aynı şeyi yaptım. En hızlı gitar çalan ya da en popüler olmaya çalışmadım. İstikrarlı beste yapmaya çalıştım. Akılda kalan ve rahat anlaşılır. Gün geldi grubu bıraktım. Onlar yola devam etti. "Duman" ismini verdiler kendilerine. Akılda kalan anlaşılır besteler yaptılar.  Gurur duyuyorum onlarla. 

Geçenlerde Merkez Bankası Kurmaylarıyla yaptığım toplantıda aklıma geldi bu anılar. Sözü aldığımda bu sebeple "anlaşılır konuşun lütfen" dedim.  Merkez Bankası bir banka analisti gibi konuşmamalı. Söylediği çıkmalı. 

Diğer taraftan "basit olayım" derken de işi sulandırmamalı. "Fed kararı açıklansın herkes rahatlar" sözü, Recep İvedik Filmindeki "Ekinler Baş Vermeden Kör Buzağı Topallamazmış" sözüne bile benzemiyor. Çünkü ikincisinde bir felsefe var. Birincisinde felsefe olmadığı Fed kararından sonra piyasaların aldığı yöne bakınca anlaşılıyor zaten.

Tabii bir de "Trump yemin etsin, koltuğa otursun işler düzelir" sözü de var. Bu da aynı şekilde felsefeden yoksun bir yaklaşım. Başkalarına durumuna bakarak vazife çıkaran halimizden kurtulmadıkça, hiçbir gelişmenin bize olumlu yansıması ihtimali yok.

Terör belası ile ilgili güçlü adımlar atmak, Dolar/TL'nin hareketiyle kıyaslanmayacak kadar önemli. Önce başımızdaki ciddi belaları bertaraf edecek adımları atalım. Bu konuda "bir" olalım. Kendimize ait ciddi meseleleri çözelim. Sonra başkalarının yaptığının bizi nasıl etkileyeceğine dair hamaset yaparız.

Bu konuda en ciddi görev bazı meslektaşlarıma düşüyor. Anlıyorum, onlar da görev bekliyor ama önce toplumu doğru aydınlatma görevini yapsınlar. Kırmadan incitmeden. Acı günlerden geçtiğimizi unutmadan. Gerisini de görev bekledikleri büyüklerine bıraksınlar. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozo17 Aralık 2016 16:22

    hocam muz cumhuriyetinde fed toplantısında konuşuyor gibisin...

  • metehan tn16 Aralık 2016 17:36

    hocam kaan tangöze'nin bugunkü gibi bir efsane olacağını o günlerden sezdin mi

  • bahattin bektaş15 Aralık 2016 17:24

    ERİCOM İŞLEME KAPATILDI. KÜÇÜK YATIRIMCI DOLANDIRILDI. BU HİSSE FAALİYETİNDEN DOLAYI ZARAR EDEREK KÜÇÜK YATIRIMCIYI ZARARA SOKUP DOLANDIRMADI. ŞİRKETİN İÇİNİ BOŞALTARAK BİZİ ZARAR SOKTU. ONUN İÇİN ASIL SUÇLU BU ŞİRKETTEN ZİYADE BU ŞİRKETİN HALKA AÇILMASINDA ONAY VERENLER, BORSAYA AYKIRI İŞLEMLER YAPILMASINDA BU İŞLEMLERE GÖZ YUMANLAR ASIL SUÇLUDUR. BU HİSSENİN İŞLEM YAPILMASINA KAPATILARAK ŞİRKETİN İÇİNİ BOŞALTANLAR İHYA EDİLMİŞTİR. ASIL SUÇLILARLA BİRLİKTE ŞİRKETİN TÜM YÖNETİCİLERİNİN MAL VARLIKLARINA EL KONULMALIDIR. BU YETKİDE HİSSEYİ İŞLEM YAPMAYA YASAKLAYAN MERCİ KİMSE ONUNDUR. NEDEN İÇİ BOŞ BİR ŞİRKET HALKA AÇILMIŞTITR.NEDEN BU ŞİRKETİN DOLANDIRICILIĞI BAŞTAN ÖNLENMEK YERİNE BU KADAR MAĞDUR YARATILDIKTAN SONRA İŞLEME KAPATILMIŞTIR.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster