Ana SayfaYazarlarFatih ÇilSürdürülebilir Kalkınma
Fatih Çil [email protected] Fatih  Çil

Mehmet Şimşek’e Açık Mektup

03 Ekim 2017, 10:13 ---

Ülkemiz ekonomisinin lokomotif kuruluşlarından biri olan İş Bankası’nın Genel Müdürü Adnan Bali, birkaç gün önce dünya finansının kalbi Londra’da gazeteci dostlarımızla sohbette yaptığı açıklamada, 15 Temmuz sonrası Türkiye'nin notunu kıran kredi derecelendirme kurumlarının olumsuz rapor yayımladıklarına dikkat çekerek ekonomide gelinen nokta itibarıyla bunun hesabının sorulması gerektiğini belirtti.

Reytingcilerin bir ekonominin serbest düşmeye gitmesine imkân verecek pozisyon aldıklarının altını çizen  Bali, “Bu ülkenin hiç mi milli refleksi yok? Sen onları öyle oynayacaksın. Hane halkının geliri var, işletmelerin gelirleri var. Bu basit mi bu kadar? Şöyle revize ettiğinde evvelkiyle ilgili hesabı vermiş oluyor. Nasıl şey bu? Pardon bile demiyor. Yeni tahminini açıklıyor. Şu anda yüzde 2.6 bir tanesininki, 3 küsur da bir tanesininki büyüme. Revize edecekler çatır çatır şimdi. Bir süre sonra şöyle olacak; bir rakam daha geldikten sonra revize ettiği bir raporunu daha önce hiçbir şey söylememiş gibi yazıp geçecek. Bu kadar bedelsiz… Koca ülkenin ekonomisiyle ilgili oyun oynar gibi bir rapor kimin harcına? O kadar kolay mı bu?” dedi.

Ayrıca Bali, kredi kuruluşlarının yaptıklarının bir sorumluluk meselesi olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti. “Bir tane maddi hata içeren bir rapor yayınlanmış. Bu rapora medeni bir cevap verilmiş. Niye bunu bir tek İş Bankası yazsın? Yok mu bu ülkede başka? Kamudaki sözcüler hamaset üzerinden gidiyor. Zaten kamunun söylediklerini de savunma olarak algılama eğilimi var. Veriyle konuştuğunuz zaman karşıdaki adamı susturabiliyorsunuz. Göz boyayalım demiyorum tabii ki ama hakikatleri de gözden kaçırmayalım. Bir de tek taraflı bilgiler vererek tartışmalardaki taraflılıklarıyla ülkeye zarar verdiklerinin ya farkında olmayanlar ya da bunu tercih etmekte mahsur görmeyenler var.”

Sayın Bakanım aynen sizin gibi imkansızlıklar içinde büyüyen, buna rağmen milletini seven ve ona  vefa borcu olduğuna inanan, alçak gönüllü, onurlu ve omurgalı bir kişi;  bu çerçevede en önemlisi düşüncelerine alanında bir “Mareşal” olması itibari değer verdiğim Sayın Adnan Bali  bu memleketteki 2 milyon 9  yüz bin Mehmet, 400 bin Mehmetçik, milyonlarca Fatma, Ahmet, Ayşe, Yusuf , Fatih, Mustafa, Murat ,Emre hasılı hepimiz için bir görev yürütüyor ve soruyor.

Bu Mehmetlerin seçilmişi ve bu memleketin ekonomik ordularının “Mareşal” komutanı olarak, sıradan vatandaşın ilk etapta anlayamayacağı görünmez bir “atom bombası” ile her ne kadar bertaraf etseniz de kasıtlı olarak bize saldıranlara veya bilgisizleri yüzünden buna sebebiyet verenlere karşı “gereğini” yapın ve aynen ABD ve AB gibi bunları sembolik bile olsa cezalandırın.

İnanın bu ceza, ceza değil onlar için de bir ödüldür. ( blessing in disguise)  Zira bu hamle sadece ülkemiz için değil, sürdürülebilir ekonomik kalkınma yolunda çok önemli kuruluşlar olan reyting şirketlerinin disipline olması ve daha ciddi çalışması yolunda da önemli bir adım olarak tüm dünyada ses getirerek, insanlık için hayırlara vesile olacaktır.

Devam edeceğiz

@sustainableturk

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
YAZARIN DİĞER YAZILARITümünü Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster