Nıver Lazoğlu [email protected] Nıver Lazoğlu

Hava Harp Okulu’nu bıraktı, iş dünyasına atıldı! İşte Okan Oğuz…

05 Şubat 2018, 09:21 ---

Eminim sizin hayatınızda da, ismini duyar duymaz beyninizde bir imge belirir. Yüzündeki gülümsemesi ve sesindeki bir tını…

Ve öylesi güzel ve özel bir mutluluk sunar ki, bir anda siz de gülümsersiniz.

Ne şanslıyız değil mi?

Yıllar, yıllar, yıllar var ki yüzünü görmediğim bu kişi telefonun diğer ucunda ilk ‘Alo" da sizi öylesi sevgiyle kucaklıyor ki.

Sitemsiz, sanki dünkü yerden aynı yerden devam edilmiş konuşmaların bir tekrarı gibi.

Neden aradığım belli.

Daha buluşma olmadan yüzüm ve yüreğim aynı anda bir olarak mutlu oldu.

Bu ismi ki Ekonomi dünyası çok iyi tanır.

Biz de buluşmamız da bildik değil de bilmediklerimizi konuştuk.

İyilik ve sağlık dileklerimiz sonrası.

Biliyorum meraktasınız, “az sonra” gibi olsun mu?

Yok yok şimdi yazıyorum.

Okan Oğuz…

Sarıldım özlemi gidermek boyutunda.

Yıllar onu öylesi es geçmiş ki hiç ama hiç değişmemiş.

Bir kez daha mutlu oldum.

İş dünyasının içindeki başarıları bu sayfaya aktarsam yetmez. “Sen biliyorsun ne konuşacağız” diyor.

Gülüyorum, “Bilmediklerim de vardır mutlak…”

Peki, o halde başlayalım.

“İstanbul’da dünyaya geldim. Pertevniyal Lisesi’ni bitirdim. Babam pilottu sanırım ondan ötürü ben de pilot olmak istedim. Hava Harp Okulu’na gittim. Ne cesaret ki babam düşen uçaktan sağ çıkmıştı, Böylesi bir anıyı taşırken pilot olacağım diye tutturmak…”

Hakikaten ilginç ve bilmiyordum bunu.

Hep gülümseyen yüzüyle yanıtlamaya devam ediyor, Okan Oğuz. “Dur bakalım acele etme.”

Peki diyorum.

“Hava Harp Okulu’nu bitirmek üzereyken bu kez bundan vazgeçtim.”

Ünlemler büyütecek sohbet belli şimdiden…

Neden vazgeçtiniz?

“Orası da ayrı bir hikaye onu es geçelim. Yapı olarak emir komuta zinciri içerisinde var olamayacağım kanısına vardım. Pilot olmaktan vazgeçtim. Rahmetli babam, ‘Sana ne kal, ne de kalma demem, karar senin’ dedi. Ben de pilot olmaktan vazgeçtim. Yeniden sınava girdim ve İstanbul İktisadi Ticari Akademisi İşletme Bölümü’nden mezun oldum. Ardından işletme doktorası almak üzere Avusturya Viyana’ya gittim ve Welthandel University’de lisan eğitimimi tamamladım, ama tam 7 yıl orada kaldım.  Sonra Türkiye’ye döndüm. Kapıkule’de Telefks’de çalıştım. Ardından gümrük komisyoncusu olarak görev aldım. Sonra gümrük komisyoncusu olmak üzere tekrar sınava girdim ve karnemi aldım, ki o zamanlar kimse bu durumun farkında bile değildi. O iş neymiş diye bakıyorlardı. Gümrük müşaviri olarak çalıştım. Sonrası tekstile geçtim kardeşim Hakan ile birlikte. Ağırlık olarak iplik boyutundaydım. Ardından işler fabrika boyutuna kadar ilerledi.”

Bizler sizi daha çok işinizle değil iş dünyasına ait yerlerde gördük. Bunları sıralar mısınız dersem sizi yorar mıyım?

“Türk Eximbank Yönetim Kurulu Üyeliği, İHKİB- İstanbul Hazır Konfenksiyon İhracatçıları Birliği üyeliği, İİHKİB Kültür Vakfı Mütevelli Heyet Başkanlığı, İhracat Geliştirme Etüd Merkezi İGEME Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Tekstil Vakfı Üyeliği, İstanbul Sanayi Odası İSO Meclis Üyeliği,  İSO Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundum. Ayrıca senin de bildiğin üzere Türkiye İhracatçılar Meclisi ve kuruculuğunu yaptım. Bu arada sosyal kurumlarda da yeri aldım. Fenerbahçeli biri olarak, Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Üyeliği, Büyük Kulüp Yönetim Kurulu üyeliği, Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı…”

Ve hepsi halen devam ediyor değil mi?

“Evet devam ediyor ancak kardeşim iki yıl önce Kanada’ya gitti,  o yüzden fabrikayı kapadık.  Ama diğer hepsi devam ediyor.”

Siz hiç emekli olmayacaksınız gibi görünüyor?

“Yok olmam sanırım, eşimi kaybettikten sonra daha fazla kendimi işlere verdim diyebilirim. O dönemi atlatmak pek kolay olmadı.”

Gülümsemeler büyüten her işi yeni yaparmışcasına anlatan dünya iyisi Okan Oğuz aslında tek bir cümle ile ne denli zor bir süreci nasıl geçirdiğini bize aktarmış oluyor. Hayat ne zor değil mi aslında, kayıplar hele bu denli gerçek sevgiyle yaşanmışsa.

“Şimdi oğlum kendi düzeni kurdu, o da bilişim sektöründe yol alıyor. Ayrıca milli sporcu oğlum. O bizim işleri yapmayı tercih etmedi. Direkt, ‘Patron olmak istemiyorum’ dedi. Teknolojiden uzak durulmuyor ki diye de konuyu hemen değiştiriyor Okan Oğuz, iş dünyasının duayeni.”

Şimdi bir başka boyut daha mevcut sanırım.

“Evet, şimdi de politikaya bulaştım. Teklif gelince ‘iyilik’ dedik.”

Hem ben hem o gülüyor.

“Yıllar önce de teklifler almıştım biliyorsun hatta DYP’den milletvekili adayı olmuştum ama olmadı. Viyadükten önceki son çıkışta, bir daha iyi olsun dedim.”

İyi ve iyilikler hep sizlerle olsun. Gün sonrası başlayan sohbet öyle keyifliydi ki anlatamam. Okan Oğuz’un kedisinin resmini bile gördüm. Ama Maço evde uslu durmayınca zorunlu olarak sohbeti bitirdim.

Koca bir ömrün kısa özetinde yapılanları kağıda sığdırmak ne mümkün.

Öyle mutlu oldum ki yıllar yıllar öncesi bıraktığım yerde bulduğum için koca yürekli iş dünyasının önemli ismini.

Hele bir telefonla hemen gelirim sözleriyle karşılaşmak kaç kişiye rast gelir ki.

Büyüklük bu olsa gerek.

Hem güzel yüreğiniz hem güzel yüzünüz her daim iyiliklerle kalsın.

Teşekkürler en kocamanından lütfen kabul buyurun. Masayı erken terk etmek zorunda kaldığım için de özürü kabul edin lütfen.

Sevgi ve hürmetle, hep gülümseyin emi.

Herkese mutlu bir hafta diliyorum mutlu insanlar…

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HAKAN ÇELİKSOY ADANA 05 Haziran 2022 06:51

    RABBİM DEVLETÎMÎZE AK DA YOLU HANCI OLANLARLA BAŞdDdĎĐ€ĐĎdDdAKI}{}€#@☆R☆T☆E☆€#@/^\|《 YOLU CANDAN TOPRAĞI DÎNLÎ BAŞAKI DERGAHI DÎNLÎ PARÇALANMIŞ CÎHANI KURANÎ ƏÊBEDÎMÎZÎN TÛM ÎNSANÎ ÎSLAMÎ SAHABESÎ MUHACÎRÎ ENSAR MÎLADÎ MÛHMÛNLERÎ MEŞREBÎ HAYADI GÖREN BÎRLEŞTÎREN AK DA KARADAĞIN GANARYASI GANARYARDASI OLAN KAYBOLAN ASIRLARDAN ASYALARDAN MUSTAZAF BÎR DEVLETÎ HAYASI HAYADIGADASIAHLADT OLAN SAYGIN BÎRDEN SONSUZA CAN SIFIRDAN ONLARLA YÛZLERCE BÎNLERCE SONSUZUZ ŞÛKÛRLER OLSUN HER ÎNANCIN SAYĞINLIĞI SAYGIDEGERLÎĞÎDÎR AMÎN EƏMAÎN CUMHURBAŞAKIMIZA DUACIYIM AÎLEM VE BEN ALDA YOLDA RAHMANI RABBIMIZ DUAMIZ KABUL EYLESÎN BEN GARÎBAN BÎR DEHLÎYEM CANIM ÎKÌ OĞLUM VAR BENÎM CANDAN BAŞIMLA BERABER CAN OLSUN DEVLETÎME VE TÜM EŞEŞARHIERKANIMECRASINA SAYGILAR SEVGİLER ezik büyüyen şükür inancı duam sizlerle olsun{《☆rte☆》} 26 ŞUBAT CEMRESÎ RTERDOĞAN BŞKNM AKLI DERĞAH OLANIN BAŞI TOPRAK OLSADAHÎ FÎLÎZLENÎR 👨‍👩‍👧‍👧👨‍👩‍👧💑👩‍👦‍👦👩‍👦💦

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster