Ana SayfaYazarlarHikmet Baydar3. Göz’den Piyasalar
Hikmet Baydar [email protected] Hikmet Baydar

Döviz sepeti konuşulanlara pek de uymayan sinyaller veriyor

01 Kasım 2016, 09:52 ---

Son zamanlarda dövize yönelik yukarı yönlü spekülasyonların yapıldığını gözlemliyorum. Döviz sepetinin grafiğine baktığımda ise söylenen yukarı hedeflere ters oluşumların olduğunu gözlemledim. Bu nedenle de tespitimi sizlerle paylaşmak istedim.

Grafikte Bollinger üst bandın iki gün üst üste delindiğini gördük. Normal şartlarda kısa vadede kar satışı gelebileceğinin sinyali olan bu durumu kimse görmemiş gibi davranıyor. 31/10 günü ilk satış göstere göstere gelince sizlerle paylaşmak istedim.

Yukarıdaki grafik döviz sepeti/TL grafiği olup 31/10 günü saat 21.25 civarındaki durumu göstermektedir. Grafik çok net bir şekilde kar satışı gelebilir sinyalleri üretirken neden yukarı hedefler konulduğunu anlamakta gerçekten zorlanıyorum. %50 USD %50 Avro’dan oluşan döviz sepeti 3,2550 TL seviyesinin altında olduğu sürece 3,2250 TL desteğine kadar gevşeme potansiyeline sahip olacaktır. 3,2040 TL ise son derece kritik desteğidir. Asıl dananın kuyruğu bu seviyelerde kopabilir. Mevcut bulunduğu seviyeler ise direnç bölgesidir.

Grafiklere göre söylenebilecek tek şey aman dikkat! Trene son binen siz olmadığınıza emin olun.

Saygılarımla,

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster