Ana SayfaYazarlarFatih ÖğünFinansal Hizmetler
Fatih Öğün [email protected] Fatih Öğün

Dönüşüm programları – Geleceğin modelleri

29 Ekim 2018, 15:32 ---

Bankacılık sektörü geçtiğimiz dönemde birçok önemli dönüşümden geçti, bu dönüşümlerden bazıları sigorta sektörü başta olmak üzere finansal hizmetler sektörünün diğer alanlarına da yansıdı. Öncesinde ürün odaklı olan yapılanmalar zaman içerisinde müşteri odaklı ve müşteri gruplarına göre ürün ve hizmetlerin şekillendiği yapılara dönüştü. Müşteri odaklı yaşanan değişimlerin beraberinde kanal odaklı değişimler geldi. Şube ağına ek olarak devreye giren ve satış-hizmet süreçlerinde kendine önemli yer kazanan çağrı merkezi, web ve mobil kanallar ve bu kanalların ortak ve etkin yönetimi kendi başına bir değişim konusu haline geldi.

Yaşanan bu değişimler ve etkileri devam ederken dijitalleşme hız kazandı, sektör dijital dönüşüm alanında adımlar atmaya başladı. Süreçlerin dijitalleşmesi, müşteri ile iletişimde ve satış-hizmet modellerinde dijitalleşme ile yaşanan değişimler bu alandaki dönüşüm çalışmalarının konusu haline geldi. Önceki dönüşüm çalışmalarının aksine pratikte uygulanan yöntem ve çözümlerin çok hızlı değiştiği bu ortam kurumlar için hedefin sürekli ileriye taşındığı ve rekabet avantajının korunması için devamlı olarak yatırım yapılması gereken dinamik bir ortam yarattı.

Küresel ve yerel piyasalarda yaşanan bu dönüşüm çalışmaları sektörün gelişim hikâyesindeki son nokta değil. Bankalar için müşteri değer önerisi yelpazesini son derece genişleten ve karmaşıklaştıran bu yeni ortamda dönüşüm konuları ve çalışmaları devam edecek görünüyor. Küresel alandaki yönelimlere ve yeni konular neler olabilir sorusuna baktığımızda aşağıdaki konular ön plana çıkıyor:

- Otomasyon ilerleyen dönemin dönüşüm konularından biri. Süreçlerin tam ya da çalışanı destekleyen şekilde otomasyonu kurumun ürün, hizmet ve iş yapış şeklinde hız ve yaklaşım olarak birçok değişim yaratmaya aday. Yapay zekâ teknolojileri ile birlikte kendi başına bir konu başlığı haline gelen bu alan ilerleyen dönemde faaliyet modellerini besleyen temel unsurlardan biri olacak

- İşgücü bir diğer dönüşüm alanı olarak karşımıza çıkıyor. Otomasyon ve dijitalleşme ile birlikte işin tanımı, işgücü yapısı ve kurumların yetkinlik ihtiyaçları önemli değişimler gösteriyor. Bankacılık alanına baktığımızda kurumların iş kompozisyonu artık sadece klasik bankacılık yetkinliklerinden oluşmuyor. İşgücündeki bu değişim kurumların dış kaynak kullanım ihtiyaçlarında da değişiklikler meydana getiriyor

- Ekosistem giderek daha yoğun kullanılan ve dönüşüm konusu olacak bir diğer alan. Karmaşıklığı giderek artan finansal hizmetler sektöründe artık bir kurumun değer zincirinin tüm alanlarında müşterinin beklediği kaliteyi sağlaması mümkün görünmüyor. Farklı alanlarda farklı oyuncular ile işbirlikleri kurmak ve sektörler arası gelişen yeni ekosistemlerin parçası olmak finansal hizmetler sektöründe rekabette belirleyici bir unsur olacak. Ödeme sistemlerinden sigortaya, yatırım danışmanlığından kredi derecelendirmeye kadar birçok alan farklı işbirlikleri ile kaliteli çözümlerin hayata geçirilebileceği ve müşteri deneyiminin artırılabileceği alanlar arasında yer alıyor.

Dönüşüm çalışmalarını doğru konular üzerine odaklayıp doğru planlamak rekabet avantajı sağlamak açısından kritik noktalar. İlerleyen dönemde yukarıda yer alan konu başlıkları bu çalışmaların gündem maddeleri olacak görünüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster