Prof.Dr.Emre Alkin [email protected] Prof.Dr.Emre Alkin

"Dolar alalım mı?" diye soranlara, kibarca....

06 Ekim 2016, 08:05 ---

Yatırımcıların aklı oldukça karışık. Bir yandan Dolar/TL yükseliyor, diğer taraftan da Borsa ve Faiz de. Anlaşılan fazla para bağlamadan yapılan işlemler volatiliteyi öyle artırmış ki, odaklanma sorunu yaşanıyor.

Hafta içinde Orta Vadeli Plan açıklandı. Şöyle yorumlayalım: "Elle tutulacak kadar yakın vadeye elle tutulur hedefler yazılmış, en uzak vadeye ise olması gerekenler."

Hafta başı enflasyon ve OVP'nin açıklanması döviz kurllarındaki ateşi dindirmedi. Bir Dost pazartesi akşamı "3,025'i geçersek ne olur?" diye sordu. Ben de "Ne olursa olsun beni şaşırtmaz" dedim. Daha çarpıcı cevaplar da verebilirdim ama düşünceliydim.

Instagramda paylaştım geçenlerde, "Sakal da bıraktım ama dinleyen var mı?" diye. Aylardır Dolar/TL'nin düşmesi için sebep olmadığını, dolayısıyla her düştüğü seviyeden azar azar alınmasını telkin ettim. Kaç defa televizyonda  söylediğimi hatırlamıyorum. 

Tabii  "Buradan dolar alınır mı?" diye soranlar da var. "Bu saate kadar neredeydiniz?" demek ayıp olur. Ancak bu seviyelerde sadece borcu ya da ödemesi olanlar için "Gevşediği anları yakalayın" diyebilirim. 

Açıkçası 3.10 seviyesi geçilmedikçe yatırım için fazla kafa yormaya gerek yok. Ben amatörler için söylüyorum.

Profesyonellerde kıyamet gibi akıl var. Onlar kendi bildiklerini okurlar. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster