BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakYunanistan'da "oturma izni" için Ruslar ve Türkler yarışta----

Yunanistan'da "oturma izni" için Ruslar ve Türkler yarışta

Yunanistan'da oturma izni için Ruslar ve Türkler yarışta
21 Ekim 2017 - 12:30 www.finansgundem.com

Yunanistan'da emlak fiyatlarının düşmesi ve 250 bin euro karşılığında 5 yıllığına oturma izni veren altın vize vermesi Türk yatırımcının da iştahını kabarttı

Yunanistan'ın en büyük emlak portalı Spitogatos'un kurucusu Dimitris Melachroinos'un açıkladığı verilere göre gayrımenkule en yoğun talep yüzde 203 artışla Çinlilerden geldi. İkinci sırada ise yüzde 90 artışla Türkiye var. 

Çinli bir yatırımcının Atina'nın Attica bölgesindeki Exarcheia mahallesinden 100 daire birden alarak kısa dönem kiralama yaptığı, sonrasında da başka bir yatırımcıya sattığı açıklanmıştı.

Attica, fiyatların düşük olması nedeniyle ülkenin oturma izni alınmasına olanak tanıyan Altın Vize uygulamasının yüzde 70 oranla en çok verildiği yer olarak dikkati çekiyor.

Yunanistan'da 250 bin euronun üzerindeki yatırımlarda 5 yıllık oturma izni alınabilmesini sağlayan "Golden Visa" yani "Altın Vize" uygulamasına Türkiye'den de artan bir ilgi var.

Enterprise Greece istatistiklerine göre, son 4 yıl içerisinde toplam 2 bin 14 kişi uygulamadan yararlanarak 5 yıllık oturma izni aldı. Çin vatandaşları, 850 kişiyle ilk sırayı kimseye bırakmazken onları 388 kişiyle Rusya ve 161 kişiyle de Türkiye izledi.

Yunanistan'ın 1 milyar euro civarında olan yabancı emlak yatırımlarında Çin'i talepte yüzde 90 ile Türkiye takip ediyor ancak ülkedeki gayrımenkul danışmanları Türklerin Yunanistan'da yaşamak için alım yapmadığını, daha ziyade iyi kira geliri ve vize sıkıntısını aşmak için bu yola yöneldiğini belirtiyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)