BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYunanistan Türk büyükelçiyi çağırdı!----

Yunanistan Türk büyükelçiyi çağırdı!

Yunanistan Türk büyükelçiyi çağırdı!
13 Şubat 2018 - 17:22 www.finansgundem.com

Yunan Dışişleri, Kardak'taki gerilimle ilgili olarak Türk Büyükelçiyi çağırdı

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Kardak’ta yaşanan krizle ilgili olarak Türkiye’nin AtinaBüyükelçisi’ni çağırdı.

Kardak adası çevresinde dün gece yaşanan olayda, adaya yaklaşmaya çalışan Yunan sahil güvenlik botları, Türk sahil güvenlik gemileri tarafından engellenmişti. Bu sırada Türk gemisi ile Yunan botu çarpışmış, Yunan botunda hasar oluşmuştu.

Bodrum açıklarındaki Kardak kayalıklarında, dün gece başlayan hareketlilik sürüyor. Bölgeye, saat 14.30'da, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 2 hücumbot ile 2 sahil güvenlik botu daha geldi. Türk deniz araçlarının sayısı 11'e, Yunan sahil güvenlik botlarının sayısı da 8'e yükseldi.

Yunanistan'ın Leros Adası'ndan saat 14.45'te, 2 zodyak botla gelen silahlı Yunan askerler ise dikkat çekti. Kardak kayalıklarından 1 mil uzaktan hızla geçen Yunan komandoların bulunduğu bot, İstanköy Adası'na doğru gitti. Türk Sahil Güvenlik botları da Kardak'a doğru yöneldi. Türk ve Yunan botlarının zaman zaman birbirine 80- 100 metre uzaklıkta seyrettiği görülürken, diğer botların kayalıklara 1- 2 mil uzaklıkta sabit durduğu gözlendi.

17 Ocak tarihinde yine Kardak bölgesinde bir Türk Sahil Güvenlik botu ile Yunan hücumbotu "Nkiforos" arasında "temas" yaşanmış, iki tekne birbirine sürtmüştü.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Koçer13 Şubat 2018 20:31

    Bırakın kaya ile taş ile uğraşmayı kimse kimsenin toprağına göz dikmesin.Herkes kendine ait topraklara sahip çıkmalı.Başkasının toprağına yan gözle bakmamalı gerisi iyi komşuluk ve dostluk olmalı , eğer iki ülkede geçmişi bırakıp temiz sayfa açarlarsa ve birbirlerinin haklarına hürriyetlerine saygı gösterirlerse her iki ülkede kazanır.Önemli olan ticareti nasıl artırabiliriz,turizm de nasıl yatırımlar yapabiliriz bunlar önemli savaşla kavgayla , kinle düşmanlıkla her ülkede kaybeder.