BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiYılmaz: Merkez'in faiz artışı kuru duraksattı ancak yeterli değil----

Yılmaz: Merkez'in faiz artışı kuru duraksattı ancak yeterli değil

Yılmaz: Merkez'in faiz artışı kuru duraksattı ancak yeterli değil
11 Haziran 2018 - 16:36 www.finansgundem.com

TCMB Eski Başkanı ve İyi Parti Ankara Milletvekili Adayı Durmuş Yılmaz ekonomiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

TCMB Eski Başkanı ve İyi Parti Ankara Milletvekili Adayı Durmuş Yılmaz Bloomberg HT'deki Finans Merkezi programında Gökhen Şen'e konuk oldu.

Yılmaz ilk çeyrek büyüme verisinde olağanüstü bir durum olmadığını, daha önceki trendlerin devam ettiğini ancak büyümenin yan etkileri olduğunu söyledi. Yılmaz yıllık büyümebib daha aşaşıda olacağunı, şu an potansiyelin çok ilerisinde olan büyümeyi sürdürmek mmümkün değil. 

Yılmaz "Belirleyici unsur başta KGF'nin ortaya koyduğu genişlemeci para politikası, bunu destekleyen maliye politikası ve MB'nin yakın zamana kadar yeteri kadar sıkı olmayan para politikası. Bunlar iç talepte canlanma ortaya çıkardı ve %7.4'lük büyüme gördük" dedi.

Bunun yan etkileri olduğunu, yüksek enflasyon ve yüksek cari açık olarak geri döndüğünü, bunun sürdürülebilir olmadığını dile getiren Yılmaz artık yapısal reformlara dönülmesi gerektiğini, gıda enflasyonunun Merkez Bankası'yla çözülemeyeceğini, tarıma kaynak aktarmak gerektiğini, enflasyonu kontrol altına almanın kolay olmayacağını söyledi.

"MESAJLARI DOĞRU ANLASAYDIK BU NOKTAYA GELMEZDİK" 

Yılmaz Merkez Bankası'nın faiz artırımının önemli olduğunu, kurdaki hareketi duraksattığını fakat yeterli olmayacağını söyledi.

Yılmaz "olana bitene gerçekten üzülüyorum. Biz 2013'te Fed Başkanı'nın mesajlarını doğru anlasaydık ve buna uygun davransaydık bugünkü noktaya gelmezdik..Parasal genişlemenin sona ereceği ve Fed'in faizleri arttırması nedeniyle bizim gibi ülkelerin sıkıntıları artacak. Biz 2013'teki sinyali anlayıp tedbir alsaydık daha düşük faiz ve enflasyonla olana bitene hazırlıklı olabilirdik ama maalesef geciktik" dedi. 

"BİZE DOĞRU YAKLAŞAN BİR CİSİM VAR" 

Kriz lafını kullanmak istemem fakat bize doğru yaklaşan ne olduğunu bilmediğimiz bir cisim vari, bizim bunu fark etmek için akıllı olmamız lazım ve kamuoyuyla iletişimi güçlendirmemiz lazım. Bunu yapabilirsek belki uçurumun kenarından geri geliriz ama bunun maliyeti olacağını da unutmayalım" diye konuştu.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hasan12 Haziran 2018 07:46

    büyümeye bak.soğan 1.5 tl den 4 tl ye fırladı.tl yılbaşından bu yana yüzde20 değer kaybetti.dolar 4.520 lerde.faiz 17.75 e fırlamış.vatandaşda büyüme yok.gidişat iyideğil.faizleri düşüreceğim diyerek düşürmeyip yükselten bu ekonomi yönetimiyle işimiz çok zor.

  • Dağıstanlı11 Haziran 2018 18:09

    Ya sen Anlasaydın ozaman