BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemYıldırım: Şimdi sıra dışarıdaki terör odaklarında----

Yıldırım: Şimdi sıra dışarıdaki terör odaklarında

Yıldırım: Şimdi sıra dışarıdaki terör odaklarında
13 Haziran 2018 - 05:34 www.finansgundem.com

Samsun'da gençlerle buluşan Başbakan Yıldırım, "Terörü Türkiye'nin gündeminden düşüreceğiz' dedik. Elhamdülillah bunu başardık. Şimdi artık sıra dışarıdaki terör odaklarında" dedi

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Samsun Batıpark'ta düzenlenen Gençlik Şöleni'nde yaptığı konuşmada, Milli Mücadele'nin başladığı şehir Samsun'da, Türkiye'nin geleceği olan gençlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da İstiklal Mücadelesi'ni Samsun'dan başlattığını anımsatan Yıldırım, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk buradan İstiklal Mücadelesi'ni başlatırken gençlere güvendi, Türkiye'nin geleceğine güvendi ve bu mücadele dalga dalga tüm Anadolu'yu sardı. Günün zor şartlarında yedi düvele karşı hep birlikte mücadele etti. Ülkemizi işgalcilerden birlikte kurtardık." diye konuştu.

"Şimdi de bu güzel ülkemizi 100. yıl hedeflerine, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaya hazır mıyız gençler?" diye soran Başbakan Yıldırım, "O halde 24 Haziran'da ne diyoruz? Durmak yok, yola devam. İki yıllık görevimizi tamamlıyoruz. Eğer Samsun'a gelmeseydim bu eksik olacaktı." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin itibarını bölgede ve dünyada zirveye çıkardık"

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 yıldır milletiyle omuz omuza olduğunu dile getirdi.

Türkiye'yi bu 16 senede 3 kat büyüttüklerini, ülkenin itibarını bölgede ve dünyada zirveye çıkardıklarını anlatan Yıldırım, "İşgalcilere karşı, darbecilere karşı, FETÖ'cülere karşı, PKK bölücülerine karşı mücadele verirken aynı zamanda da memleketin her köşesini, Samsun'dan Sinop'a, Sinop'tan Hatay'a, Edirne'den Van'a kadar karış karış bu ülkenin her yerini mamur hale getirdik." değerlendirmesini yaptı.

Bu ülkeyi gençlere emanet edeceklerini vurgulayan Yıldırım, Samsun'da gerçekleştirdikleri yatırımlara da değindi.

Samsun'a tersaneler ve fabrikalar yaptıklarını, şimdi de güzel bir hastane inşa edeceklerini belirten Başbakan Yıldırım, hizmetlerin hayırlı olmasını temenni etti.

"Şimdi de Kandil'de yuvalarını başına yıkmaya karar verdik"

Türkiye üzerinde bir oyun oynandığına dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Emperyal güçler, güzel ülkemizin güneyinde bir terör devleti kurmak istiyorlar. Bu terör devleti ile akılları sıra Türkiye'yi baskı altına almayı düşünüyorlar. Samsun'un gençleri buna izin verir mi, bu alçaklara izin verir mi, şehitlerimizin kanını yerde bırakır mıyız? O halde ne diyoruz; 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.' İşte bu kadar.

Hiçbir terör örgütü bu topraklarda hüküm süremez. 'Terörü Türkiye'nin gündeminden düşüreceğiz' dedik. Elhamdülillah bunu başardık. Şimdi artık sıra dışarıdaki terör odaklarında. Nasıl Fırat Kalkanı'nda, Zeytin Dalı'nda terörü yerinde etkisiz hale getirdiysek, şimdi de Kandil'de yuvalarını başına yıkmaya karar verdik, azmettik. Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışan her türlü şer odaklarıyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. Gençler, bunun için güçlü iktidara ihtiyacımız var. 24 Haziran'da güçlü hükümet için güçlü Cumhurbaşkanlığı için Samsun hazır mı? Milletin adamını cumhurbaşkanı seçecek miyiz? Meclisi daha güçlü Samsun'u Meclis'te temsil edecek miyiz? Güçlü Türkiye'nin adımını atacak mıyız?"

"25 HAZİRAN TÜRKİYE'NİN ŞAHLANIŞININ İLK GÜNÜ OLACAK"

Başbakan Yıldırım, Gençlik Şöleni'ndeki konuşmasının ardından Samsun Valiliğini ziyaret etti,  Kurtuluş Yolu'nda sahur programına katılarak vatandaşlara hitap etti.

Yıldırım, istiklal mücadelesinin başladığı bu kentte bulunmaktan büyük bahtiyarlık duyduğunu, 16 yıldır Samsunlularla yollarının, hedeflerinin ve istikametlerinin bir olduğunu söyledi.

Türkiye'nin tüm şehirlerini kalkındırmak için yola çıktıklarını, Samsun'un da bu yolda kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını vurgulayan Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"16 yıl boyunca önümüzde çok engeller çıktı. Demokrasi üzerine vesayet kuranlar oldu, yargı darbesiyle, alçak FETÖ 15 Temmuz darbesiyle demokrasimize, istiklalimize kastettiler. O gece Samsun, Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini yakmış Samsun meydanlardaydı. Karanlıktan aydınlığa giden yolda ay yıldızlı bayrağı düşürmediniz, ezanları dindirmediniz. Sağ olun, var olun Samsunlular. Türkiye'nin 16 yıllık değişiminde sizler hep başrolde oldunuz. Şimdi sıra geldi yeni bir adıma. Samsun, ilk adıma hazır mısınız? 24 Haziran'da yeni bir destan yazacak mı Samsun? 16 Nisan'da 'evet' oylarınızla onayladığınız, kabul ettiğiniz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni 24 Haziran'da milletin adamını cumhurbaşkanı seçerek onaylayacak mısınız?

24 Haziran seçimleri Türkiye'nin siyasi tarihinde önemli seçimdir. 24 Haziran, Türkiye'nin her türlü ağırlıklarından kurtulup geleceğe emin adımlarla koşacağı yeni bir dönemin başlangıcı olacak. 24 Haziran, 16 yıllık ülkemizin kazanımlarının, istikrarın kalıcı hale geleceği önemli bir gündür, önemli bir kararın adıdır. Ve 25 Haziran inşallah, Türkiye'nin şahlanışının ilk günü olacak. Bakın bunun ilk işaretleri görülmeye başlandı. Pazartesi açıklanan büyüme rakamlarına göre Türkiye yine dünyada şampiyon. Yüzde 7,4 büyüdük. Ne diyoruz? Durmak yok, yola devam. Yaparsa AK Parti yapar."

"AK Parti ne yaptıysa, 'Hepsini yıkacağız' diyorlar"

Yıldırım, diğer cumhurbaşkanı adaylarının seçim vaatlerine yönelik eleştirilerde bulundu.

Diğer adayların, AK Parti tüm hizmetleri, yatırımları yaptığı için bir şey bulamadıklarından "yıkım" odaklı vaatlerde bulunduğunu söyleyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bugün piyasada adaylar dolaşıyor. Ne diyorlar? Vaatlerde bulunuyorlar ama düşünüyorlar. 'Ya acaba, ne yapsak, hangi vaatte bulunsak? Yol vaadinde bulunalım' diyorlar, bir bakıyorlar Samsun'un, Türkiye'nin yolları yapılmış. 'Bu olmadı' diyorlar. Hastane? Bu da olmadı. Bunu da AK Parti yapmış. Efendim, okul? Bunu da AK Parti yapmış. Fabrika? Bunu da yapmış. Hızlı tren? Bunu da yapmış. Şehir hastanesi? Bunu da yapmış. 'Ya biz ne yapacağız?' diyorlar. Sinirleniyorlar, AK Parti ne yaptıysa, 'Hepsini yıkacağız' diyorlar. Samsun, bu yıkım ekibine geçit verecek misiniz? 24 Haziran'da yapım ekibine, Recep Tayyip Erdoğan ve onun yol arkadaşlarına oylarımızla gerekli desteği verecek miyiz? 24 Haziran'da Samsun yeni bir rekora imza atmaya hazır mısın? Bu iş burada bitmez."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)