BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringYapı Kredi Faktoring'in cirosu da pazar payı da arttı----

Yapı Kredi Faktoring'in cirosu da pazar payı da arttı

Yapı Kredi Faktoring'in cirosu da pazar payı da arttı
27 Şubat 2018 - 10:49 www.finansgundem.com

Yapı Kredi Faktoring, toplam iş hacmine göre 2001 yılından bu yana süren sektör liderliğini 2017 yılsonu ile birlikte 17 yıla çıkardı.

 2017’de toplam 22 milyar TL ciro açıklayan Yapı Kredi Faktoring’in pazar payı yüzde 15,26 oldu.

KOBİ’lere odaklanarak daha fazla kurumu faktoringin avantajlarıyla buluşturmayı hedeflediklerini belirten Yapı Kredi Faktoring Genel Müdürü Bozkurt Çöteli sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sektörün en köklü kurumlarından Yapı Kredi Faktoring olarak faktoringin kullanımının yaygınlaştırılması en temel hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu doğrultuda her sene daha fazla KOBİ’ye ulaşmaya çalışıyor, onların değişen ihtiyaçlarına yönelik hizmetler sunarak iş hacimlerini artırmalarına destek oluyoruz. Ayrıca faktoringin olanaklarını KOBİ’lere tanıtarak sektörün bilinirliğine katkı sağlıyoruz. 

2017 yılında KOBİ odaklı büyüme stratejimiz neticesinde ciromuz 22 milyar TL olarak gerçekleşti. Toplam işlem hacmimizin yüzde 70’ini oluşturan yurt içi işlemlerde ciromuz 15.5 milyar TL, toplam işlem hacmimizin yüzde 30’unu oluşturan yurt dışı işlemlerde 6.6 milyar TL’lik ciroya ulaştık. İhracat işlemlerinde ise ciromuz dolar bazında yüzde 79 artış ile 1,47 milyar dolar oldu.”

Tedarikçi finansmanı, ihracat faktoringi, yurt içi faktoring, ithalat faktoringi ürünleri, garanti ve tahsilat hizmetleri ile müşterilerinin tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Çöteli, “Müşterilerimizin yurt dışı operasyonlarını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmeleri adına 90 ülkede 400 üyesi bulunan dünyanın en büyük faktoring zinciri Factors Chain International’ın (FCI) muhabirlik ilişkilerinden de yararlanıyoruz. 2018 yılında sektörün bilinirliğini artırmaya yönelik çalışmalarımızın da yardımıyla başarılı performansımızı daha da yukarı taşımayı ve kesintisiz liderliğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)