BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVTB'den Türkiye kararı----

VTB'den Türkiye kararı

VTB'den Türkiye kararı
13 Haziran 2018 - 08:44 www.finansgundem.com

Rusya'nın en büyük ikinci devlet bankası olan VTB Grubu, Türkiye'de etkinliğini artırma kararı aldı

Sberbank'ın Batı yaptırımları yüzünden Denizbank'ı satma kararının ardından, bu kez Rusya'nın devlet kontrolündeki en büyük ikinci finans grubu olan VTB'nin (Vneştorgbank) Türkiye'de etkinliğini arttırma kararı aldığı bildirildi. VTB Grubu'nun uluslararası yatırım bankası olan VTB Capital, Türkiye de dahil dünyanın bir dizi ülkesindeki varlığını güçlendiriyor.

Sputnik'e demeç veren VTB Capital Başkan Yardımcısı Riccardo Orcel, zorlu mali durum nedeniyle ulusal bankaların şirketlere kredi sunma imkanlarının azaldığı Türkiye'de çok aktif olduklarını söyledi.

Bankanın özellikle Türkiye ve Afrika'daki faaliyetlerini artırmak istediklerini söyleyen Orcel şöyle devam etti: "Daha önce Türkiye'de talep zinciri yönetimi anlaşmalarımız yoktu ancak son 6 ay içinde Türkiye'de bir dizi yatırımlar yaptık. Bu yıl anlaşmaları pazarlamaya devam ediyoruz ve amacımız, Türk şirketleri için borç sermayesi pazarlarında 3-4 işlem gerçekleştirmek".

Orcel "Rusya ana pazarımız olarak kalmaya devam ediyor ancak uluslararası stratejimizden bahsedecek olursak, Çin ve Hindistan başta olmak üzere Asya, Orta ve Doğu Avrupa, Türkiye ve belirli ölçüde Afrika'da varlığımızı artırmayı planlıyoruz" dedi.

Orcel, alternatif finansman kaynağı olarak, yatırımcıların ilgisini çekecek euro tahvillerini satışa çıkarmayı müşterilerle istişare ettiklerini belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)