BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÜnlü ekonomist Roach’dan Türkiye yorumu----

Ünlü ekonomist Roach’dan Türkiye yorumu

Ünlü ekonomist Roach’dan Türkiye yorumu
14 Ağustos 2018 - 10:28 www.finansgundem.com

Stephen Roach, “Piyasalar daha belirleyici bir hareket istiyor” dedi

FINANSGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Morgan Stanley eski yöneticisi ve Yale Üniversitesi ekonomisti Stephen Roach, CNBC’ye verdiği demeçte Türkiye’ye yönelik önerilerde bulundu. Roach “Piyasalar daha belirleyici bir hareket istiyor. Bu yüzden bence Türkiye'nin faiz oranlarını arttırması gerekiyor ” diye konuştu.

“Türkiye Merkez Bankası faiz oranlarını arttırırsa mali kriz kapanabilir” diyen ünlü ekonomist buna karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki karşı düşüncesini de hatırlattı.

DÜŞÜŞ HIZI

Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu asıl şeyin, “Büyük ve güçlü bir sıkı para politikası” olduğuna inandığı ifade eden Stephen Roach konuşmasına şöyle devam etti: “Şu anki durumda asıl endişe Türk Lirası’ndaki kümülatif düşüş değil, düşüş hızıdır. Böyle bir düşüşle birlikte Merkez Bankası tarafından büyük ölçüde arttırılan maliyetlerle karşılaştığımızda, Türkiye’nin itibari hakkında endişelenmemiz gerekir.”.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)