BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye'ye övgü çok, para yok----

Türkiye'ye övgü çok, para yok

Türkiye'ye övgü çok, para yok
26 Nisan 2018 - 03:37 www.finansgundem.com

‘Suriye’nin ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi’ konferansı Brüksel'de yapıldı. BM ve AB'den Türkiye'nin mültecilere kucak açmasından övgüyle söz edildi. Başbakan Yardımcısı Akdağ. Batı'nın sorumluluklarını yerine getirmediğini söyledi

Suriye’de krizin başladığı andan bu yana mülteciler konusunda izlediği politikayla dikkat çeken Türkiye’ye, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler’den övgü geldi.

Brüksel’de ikincisi düzenlenen ‘Suriye’nin ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi’ konferansının ardından Türkiye ile ilgili olarak yayımlanan belgede, mültecilere yönelik ev sahipliği, ‘eşi bulunmaz nitelikte’ olarak tanımlandı.

Birleşmiş Milletler (BM) ve AB’nin ortaklaşa düzenlediği ve 85’ten fazla ülke ile sivil toplum örgütünün katıldığı konferans sonrası yayımlanan belgede, Türkiye’nin en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğu belirtilerek, “Suriye krizi başladığından bu yana Türk halkı ve hükümeti mültecileri destekleme konusunda eşi bulunmaz nitelikte cömertlik gösterdi” denildi.

Belgede, Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı 3.5 milyonun üzerinde mültecinin yarısına yakınının çocuk olduğuna dikkat çekilerek, “Türkiye mültecilerin ulusal sağlık, eğitim, istihdam ve diğer sosyal hizmetlere uyum sağlamaları için de aynı çabayı gösterdi” ifadesine yer verildi.

Suriyeli mültecilerin kademeli şekilde ulusal hizmetlere dahil edilmesine yönelik uluslararası desteğin sürmesine ihtiyaç olduğunun altının çizildiği belgede, yapılması gerekenler arasında, “Türk hükümeti ve halkının Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapma, sorumluluk ve yük paylaşımı, mültecilerin ulusal sistem ve hizmetlere entegre edilmeleri konusunda desteklenmesi” de sayıldı.

Akdağ: Suriyelilere 31 milyar $ harcadık

Konferansına katılan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Türkiye’nin Suriye’den gelenlere sağladığı hizmetlere yönelik harcamaların 31 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Uluslararası toplumun büyük bir kısmının yük paylaşımı ve sorumluluk üstlenme testini başarıyla geçemediğinin altını çizen Akdağ, Avrupa Birliği’nden (AB), Suriyeli mülteciler için gelmesi gereken 3 milyar Euro için de, “Göçmenler hususundaki yükü taşımalarını beklemiyoruz ama en azından yapabilecekleri desteği kısıtlı da olsa samimi biçimde hızlı olarak yapmalarını bekliyoruz” dedi. Birleşmiş Milletler (BM) ve AB’nin ortaklaşa düzenlediği ve 85’ten fazla ülke ile sivil toplum örgütünün katıldığı konferansta, “Parası olan, imkânı olan ülkelerin bu meselenin yükünü çok daha ciddi biçimde omuzlamaları gerekir” mesajı verdi.

TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR

Türkiye’nin, AB ile üzerinde uzlaşılan mülteci krizi odaklı 18 Mart mutabakatının gereklerini yerine getirdiğini belirten Akdağ, “AB’nin de en azından 18 Mart mutabakatından kaynaklanan sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyoruz” ifadesini kullandı. Konferansta Suriyelilere yardım amacıyla 2018 için yaklaşık 4.5 milyar dolar yardım taahhüdünde bulunuldu. (Hürriyet / Güven Özalp)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tiryaki Faruk 26 Nisan 2018 06:31

    31 milyar dolar harcadiniz diyorSunuz avrupa birliginden gelecek 3 milyar Euro paraya mi ihtiyaciniz oldu???