BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakTürkiye'nin konut yatırımında kazandıran beş şehri----

Türkiye'nin konut yatırımında kazandıran beş şehri

Türkiye'nin konut yatırımında kazandıran  beş şehri
31 Temmuz 2018 - 11:59 www.finansgundem.com

Türkiye‘de konut fiyatlarında en fazla artış görülen iller sırasıyla Çanakkale, Kırklareli, Ordu, Sakarya ve Aydın oldu.

Endeksa‘nın verilerine göre son 4 yılda Türkiye genelinde konut fiyatlarında en fazla artış görülen il Çanakkale oldu. Çanakkale‘de konut fiyatlarının son 4 yıllık artış oranı %97. Ortalama konut metrekare satış fiyatının 2.240 TL olduğu ilde, ortalama konut fiyatı 235.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 23 yıl. Endeksa gelecek 6 aylık dönemde Çanakkale konut fiyatlarında %1,53 oranında artış öngörüyor. 

Kırklareli ve Ordu‘da artış %95

Çanakkale‘nin ardından konut satış fiyatlarında en fazla artış görülen iller Kırklareli ve Ordu. Her iki ilde de konut fiyatlarında son 4 yıllık artış oranı %95. Kırklareli son dönemde ulaşım ve yatırım projeleri ile öne çıkıyor. Edirne ile Kırklareli arasına yapılacak havaalanı, İstanbul-Edirne hızlı tren projesi gibi ulaşım projeleri bölgedeki gayrimenkul fiyatlarını artırıyor. Endeksa.com verilerine göre ortalama değerlerle Kırklareli’nde konut metrekare satış fiyatı 1.617 TL, konut fiyatı 190.806 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 21 yıl. 

Ordu‘nun ise Büyükşehir olması, Ordu Üniversitesi‘nin kurulması ve Ordu-Giresun Havalimanı'nın hizmete girmesi gibi yatırım projeleri nedeniyle şehirde konut fiyatları 4 yıllık süreçte yaklaşık olarak ikiye katlandı. Endeksa verilerine göre ilde ortalama konut metrekare satış fiyatı 1.704 TL, ortalama konut fiyatı 224.928 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 25 yıl. 

Sakarya ve Aydın‘da artış %88

Sakarya ve Aydın ise geçmiş yıllarda olduğu gibi 2018’de de yabancı yatırımcının en fazla tercih ettiği iller arasında yer aldı. Gelişmiş ekonomileri, doğal güzellikleri ve ulaşım kolaylığı ile öne çıkan bu iller, konut fiyatlarında en fazla artış görülen ilk beş il arasında. Endeksa verilerine göre Sakarya ve Aydın’da konut fiyatları son 4 yılda %88 artış gösterdi. 

Sakarya’da ortalama konut metrekare satış fiyatı 1.704 TL, ortalama konut satış fiyatı 195.960 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 21 yıl. Aydın‘da ise ortalama konut metrekare satış fiyatı 1.928 TL, ortalama konut fiyatı 231.360 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 22 yıl.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)