BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTürkiye Musevileri'ni kızdıran büyükelçi----

Türkiye Musevileri'ni kızdıran büyükelçi

Türkiye Musevileri'ni kızdıran büyükelçi
23 Kasım 2017 - 12:40 www.finansgundem.com

İsrail Ankara Büyükelçiği görevinin ardından İstanbul Başkansolosluğu'na atanan Levi Sfari, eşcinsel olduğu gerekçesiyle Musevi topluluğunun tepkisini çekti. Yediot Ahret gazetesi iddiayı haber yaptı. İsrail Dışişleri Bakanlığı ise Sfari'nin yanında...

FINANSGUNDEM.COM

İsrail Ankara Büyükelçiliği görevinin ardından İstanbul Başkonsolosluğu’na atanan ve Ekim ayı itibarıyla işbaşı yapan Levi Sfari’ye karşı Türk Musevi cemaatinin büyük tepki gösterdiği ortaya çıktı.

İsrail’de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre Sfari’nin eşcinsel olduğunu belirten İstanbul Musevi topluluğu, yeni başkonsolosun kendilerini temsil edemeyeceğini öne sürdü. Eski elçilik çalışanlarından Rabbi Zada, bunun geleneklerine bağlı bir topluluk olan Türkiye Musevilerinin onurunu görmezden gelmek olduğunu ifade etti.

Gazete, Levi Sfari’nin eşcinselliğini gizlemediğini, İstanbul’a birlikte geldiği erkek arkadaşı ile yaşadıklarını, partnerin de elçilik çalışanı olduğu iddialarını haberine taşıdı.  

Gazetenin konuya ilişkin görüşlerine yer verdiği Türkiye'deki Musevi cemaatinin temsilcilerinden biri, “Levi Sfari'nin atanmasından önce İsrail Dışişleri Bakanlığı'na mesaj gönderdik. Bu atamayı yapmadan önce iki kez düşünmelerini istedik. Bununla birlikte onlar bu uyarılarımızı görmezden gelmeyi seçtiler. Eğer birlikte sinagogumuza gelecek olurlarsa bu topluluğumuza bir saygısızlık olarak algılanacaktır” dedi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın annesi Türkiye kökenli olan Sfari ve partnerine gösterilen tepkinin görmezden gelinmesini istediği bilgisini de paylaşan Yediot Ahronot’un haberinde ayrıca yetkililerin, “Yossi Levi Sfari mükemmel bir diplomattır ve saygı görmektedir. Kendisi bize geçmişte Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği'nin başında da hizmetler de bulunmuştur ve biz, kişisel hayatı nedeniyle ona zarar vermeye yönelik her türlü girişimin karşısında olacağız" ifadeleri yer aldı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)