BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTrump ve Kim görüşme aşamasına nasıl geldi----

Trump ve Kim görüşme aşamasına nasıl geldi

Trump ve Kim görüşme aşamasına nasıl geldi
14 Mart 2018 - 05:57 www.finansgundem.com

Akşam yazarı Deniz Gökçe, ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un baş başa görüşme aşamasına nasıl geldiklerini gösteren gelişmeleri köşesine taşıdı. İşte Gökçe'nin o yazısı:

Bu yazı pazatesi günkü New York Times Gazetesi’nden alındı. Kuzey Koreli Lider Kim ile ABD Başkanı Trump’ın nasıl olup da, karşı karşıya gelip, ortak sorunlarını teke tek konuşma durumuna geldiklerinin özeti.

12 Mart’ta bir Güney Koreli, Chung Eui –yong, bir davet nedeniyle Beyaz Saray’a gelmiş ve oval ofiste de, Kuzey Koreli Kim’in kendilerine, yani Güney Kore’lilere “Ben samimi bir şekilde Trump ile karşı karşıya gelirsem, başa baş olursak, Amerikalılara nükleer silah konusunu nasıl bırakacağımı anlatabilirim” demiş. Trump da orada Bay Chung ve diğer Güney Korelilere, Kim’le başa baş, yabancılar olmadan ben de konuşabilirim demiş. Trump’ın danışmanları ona Kim ile başa baş konuşmadan evvel kendi danışmanlarıyla konuyu konuşmasını tavsiye etmişler. ABD Savunma Bakanı Jim Mattis ve de Başkan Trump’ın Ulusal Savunma Danışmanı General H.R.McMaster Trump’a çok dikkatli olmayı tavsiye etmişler. Ama Trump onları reddetmiş. Ve Oval Ofiste 45 dakikada Kim ile başa baş görüşmeyi peşinen kabullenmiş.

Sonuçta Güney Kore Başkanı Moon Jae-in, Kuzey Kore lideri Kim’in Kış Olimpiyatları’na sporcu göndereceğini duyunca da , Kuzey Kore tarafını davet etmiş. 9 Şubat’taki açılış programında ise Bay Kim’in kız kardeşi Kim Yo Jong Güney Kore’ye gönderilmiş. Diğer taraftan Trump da, Başkan Yardımcısı Mike Pence’i açılışa göndermiş. Ama Pence herkesten uzak durmuş.

Diğer taraftan Güney Koreli Bay Moon ise hem Kuzey hem de Güney Kore kökenli atletleri ABD’liler ile bir araya getirmeye çalışmış ama bu da pek olamamış. Bay Moon ise Bayan Kim’i Güney Kore Başkanlık binasında kabul etmiş. Bay Moon, Kuzey Kore’lilere Amerikalılar ile mümkün olduğu kadar erken, Olimpiyat havası varken konuşmayı tavsiye etmiş . Bay Moon Olimpiyat sonrasında iki önemli ve güvenilir adamını Kuzey Kore Başşehri Pyongyang’a göndermiş. Bu arada Bay Moon’un Kuzey’deki Kim ile her zaman direkt konuşabilmesi için bir telefon bağlantısı yapılmış.

Bay Chung ,ve yanındaki Bay Suh , ve de General McMaster Perşembe günü Washington’a uçmuşlar. Orada General McMaster ve CIA Direktörü Gina Haspel ile beraberce görüşülmüş. Trump ise, Afrika turunda olan Rex Tillerson’u, muhtemel Kim görüşmesi konusunda bilgilendirmiş. Kim ile Trump’ın görüşmesi, sonunda Bay Moon ile Kim konuştuktan sonraya, mayıs ayına bırakılmış. Bütün bunlar da ithalata vergi konulduğu günlerde olmuş. Bu arada Çin lideri Bay Xi ve de Japon liderleri de gelişmelerden haberdar edilmiş!

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)