BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakTOKİ’den 5 bin konut müjdesi ----

TOKİ’den 5 bin konut müjdesi

TOKİ’den 5 bin konut müjdesi
22 Ekim 2017 - 09:11 www.finansgundem.com

Silivri ve Tuzla’da konut üretimine başlayacaklarını vurgulayan TOKİ Başkanı Turan, “Bu yıl inşa edilen 60-65 bin konutun 5 bin adedinin İstanbul’da olacağını söyledi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, bu yıl 60-65 bin konut inşa edeceklerin, bunun yaklaşık 5 bin adedinin İstanbul’da olacağını söyledi. Tuzla’da arazi geliştirdiklerini, Kayabaşı bölgesinde projeler olduğunu, bir de Silivri’de kamulaştırarak aldıkları arazide inşa edeceklerini ifade etti. TOKİ Başkanı Turan, “Bu yıl da 60-65 bin konut yapacaksak bu konutların finansmanını sağlayacak iş yapmamız lazım. Bu da yaklaşık 10-12 milyar liralık bütçe ve yüzde 10-15 civarı artış demek” dedi.

KDV İNDİRİMİ DEVAM ETSİN 

Anadolu’da konut sahibi olmak isteyen vatandaşların çoğunu konut sahibi yaptıklarını, hatta üretilen konutları bazı yerlerde 20 katı müracaatla satıldığını hatırlatan Turan, “TOKİ’nin satışlarında hiçbir sorun yok. Sosyal konutta gelecek dönemde de bir sıkıntı görmüyoruz. Belli fiyat aralıklarındaki konutlarda sorun olabilir. Onları da piyasa kendisi regüle ediyor” diye konuştu. Turan, Maliye Bakanlığı’nın KDV indirimiyle sektöre çok önemli bir avantaj sağladığını aktararak, “Sektöre önemli bir ivme kazandırdı. Devam etmesini biz de arzu ederiz. İstihdama direkt etki eden bir sektör... Onun için inşallah değerlendirilir, biz de bekliyoruz. İndirim olursa sektöre ciddi bir avantaj sağlar. Talebin devam etmesi sektöre güç verir” değerlendirmesinde bulundu.  

Başakşehir-Kayaşehir aksı gelişecek 

Kayabaşı’nda ilk başta dar gelirli sonrasında yüksek gelir grubu için konut üretimi yaptıklarını anımsatan Turan, şunları kaydetti: “Şimdi de orta gelir grubuna konut yaptık. Bölgede bugün sattığımız konutlara 20 katı müracaat var. Demek ki biz pahalıya satmıyoruz. Pahalıya satmış olsak o kadar müracaat olmaz. Kayabaşı’nda eskiden kimse konut almak istemiyordu. İlk yapılan konutlar çok zor satıldı. Ancak şimdi Kayabaşı, İstanbul’un hem 3. Havalimanına hem otoyollarına hem sanayi bölgesine en yakın yerleşim yerlerinden bir tanesi. İçinde çok büyük 2 tane park, şehir hastanesi yapılıyor. Dolayısıyla Başakşehir-Kayaşehir aksı daha da gelişecek.” 

İstanbul’da çok ucuz konut olmaz

“Artık İstanbul’da çok ucuz konut olmaz” diyen Turan, İstanbul gibi arazi üretiminin zor olduğu yerlerde alt gelir grubu için sosyal konut üretiminde sorun yaşadıklarını ifade etti.  Turan, “Şehir merkezlerinde satılan konut kuradan sonra 150 binden 400 bin liraya çıkıyor” dedi.

Suriye sınırındaki duvar bitti bitiyor

Mehmet Ergun Turan, Suriye sınırındainşa ettikleri duvarın hemen hemen bitme aşamasına geldiğinin altını çizerek, sözlerine şöyle devam etti: “Duvarın yüzde 90-95’ini yollarıyla beraber teslim ettik. Kalan yüzde 5’lik kesim askeri birliklerle doğru orantıda. Askeri açıdan sakıncalı alanlar da fırsat verildiğinde hemen kapanacak. 
TOKİ Başkanı Turan, son dönemde yapılan en önemli işlerden birinin de Hakkari-Yüksekova, Şırnak-Merkez, Şırnak-Cizre, Şırnak-İdil, Şırnak-Silopi, Mardin-Nusaybin bölgelerinde çok hızlı bir şekilde inşa edilen 24 bin konut olduğunu sözlerine ekledi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • e.gözüne23 Ekim 2017 09:32

    Sosyal konut demek altra kalmışı yukarı çekmeye sübvanse etmektir. Yani 3 4 çocuk yaparsın o aileyede 130m2 ev verirsin iyi eğitim sağlarsın o zaman imperyal yaygınlaşabilirsin. Geniş toprak kalabalık eğitimli çalışkan ahlaklı nufus ve endüstri ile süper güç olursun. Yoksa 1+0, 1+1, 2+1 evle büyük millet çıkmaz sünepe korkak yada kendi halğnde aile olur. Hatta fuhuş olur. 2+1 de 1 çocuk olur kendibden bu dünyaya bir fert nesik bırakabilirsin. Bunu anlaman zor.

  • e.göy22 Ekim 2017 13:50

    ÜLKEMİZDE MİLYONLARCA ASGARİ ÜCRETLİ asgari ücret civarı emekli maaşı alan emekli,yeni evlenen çiftler varken sosyal konutların 2+1 den daha büyük yapılmaması gerekir istanbul izmir gibi büyük illerimize yılda 5000 konut değil her birine 100 bin konut yapılması gerekir ÜLKEMİZ GENELİNDE TOKİ YILDA 500 BİN KONUT YAPAMIYOR İSE BELEDİYELER DE SOSYAL KONUT YAPIMINA BAŞLAMALIDIR