BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinTermo Teknik'ten ErP standartında ürün----

Termo Teknik'ten ErP standartında ürün

Termo Teknik'ten ErP standartında ürün
26 Nisan 2018 - 11:33 www.finansgundem.com

Termo Teknik Bayi Kanalı Satış Müdürü Selim Kabiloğlu, 21 Nisan 2018 tarihinde Türkiye’de yürürlüğe giren ErP (Energy Related Products - Enerji İlişkili Ürünler) yönetmeliğine Termo Teknik’in 2015 yılından beri hazır olduğunu söyledi

İngiltere’de IDEAL Boilers üretim tesislerinde 110 yıllık tecrübe ve 6 Sigma ile üretilen ve Termo Teknik tarafından Türkiye’ye sunulan ısıtma sistemleri ürünleri, 21 Nisan’da yürürlüğe giren ErP (Energy Related Products - Enerji İlişkili Ürünler) yönetmeliğinin gerekli gördüğü tüm özelliklere sahip bulunuyor.

Termo Teknik Bayi Kanalı Satış Müdürü Selim Kabiloğlu, Termo Teknik’in 2015 yılından beri Türkiye’de ErP standartlarında ürünler sattığını belirterek, “Yeni düzenlemeyi sevinçle karşılıyoruz. Bu düzenleme ile eneri verimliliği artacak, son kullanıcılar tasarruf yapacak ve ısıtma sistemleri daha çevreci hale gelecektir”dedi.

ErP nedir

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde aşamalı olarak uygulamaya konulan ErP (Energy Related Products - Enerji İlişkili Ürünler) yönetmeliği, enerji tüketimi yapan cihazlarda bir dizi standardı zorunlu hale getiriyor.

Yönetmelik gereği Türkiye’de, 400 kW ısıtma gücüne kadar konvansiyonel kombi ve kazanların üretim ve ithalatı 21 Nisan 2018 tarihinden itibaren yasaklanıyor. Yönetmelik ile düzenlenen 0 – 70 kW kapasite aralığındaki sıvı ve gaz yakıtlı cihaz ısıtma ürünlerinin ise enerji verimliliklerini gösteren ürün etiketlerinin detaylı olarak hazırlanarak ürün ve/veya ambalaj üzerinde konumlandırılması ve bu ürünlerin NOx emisyonunun 56 mg/kWh’nın altında olması zorunlu hale geliyor.

Hâlihazırda kullanılan hermetik konvansiyonel cihazlar kullanılmaya devam edecek. Kombisini değiştirmek isteyen kullanıcılar ise yoğuşmalı cihazlar ile değiştirmek zorunda olacak. Böylece yönetmelik dışında kalan diğer ürünlerin kademeli olarak kullanımdan kaldırılarak ortalama enerji verimliliğinin makro düzeyde üst seviyelere çekilebilmesi sağlanacak.

ERP yönetmeliği, enerji tüketimini ve karbondioksit salınımını global bir çerçevede azaltmayı amaçlıyor.

ErP’ye hazırdık

Termo Teknik Bayi Kanalı Satış Müdürü Selim Kabiloğlu, Termo Teknik’in 2015 yılından bu yana Türk tüketicisine sunduğu LOGIC Premix Yoğuşmalı Kombi ve EVOMAX Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan serilerinin ErP yönetmeliğine uygun olarak üretildiğini ve şirketin 3 yıldır konvansiyonel cihaz satışı yapmadığını söyledi.

Termo Teknik’in Türkiye’de satışa sunduğu her iki serinin Avrupa Birliği (AB) standartlarını aşan bir dizi teknolojik özelliği bulunduğunu vurgulayan Kabiloğlu şöyle devam etti:

“ Termo Teknik 50 yılı aşan süreden bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren, köklü geçmişinin de verdiği güçle Türkiye’de hemen hemen bütün kullanıcılar ve profesyoneller tarafından bilinen bir markadır. Bugün 100’ün üzerinde bayi ve yaklaşık 500 satış noktası ile Türkiye’nin tamamında tüketiciye kolay ulaşılabilirlik imkânı sağlamaktayız.

Termo Teknik olarak ErP yönetmeliğine uygun, ileri teknolojiye sahip, çevreye duyarlı, kullanıcı dostu LOGIC Premix Kombi ve Evomax Duvar Tipi Yoğuşmalı kazanlarımız ile önümüzdeki dönemde de satışlarımızı arttırarak başarılarımızı devam ettireceğiz.”

ErP yönetmeliğine uygun Termo Teknik ısıtma sistemleri ürünlerinin özellikleri ise şöyle:

Premix yoğuşmalı kombi LOGIC

Termo Teknik, İngiltere’de kraliçe ödüllü (The Queen’s Award) IDEAL Boilers üretim tesislerinde 110 yıllık tecrübe ve 6 Sigma standardıyla üretilen premix yoğuşmalı kombi LOGIC ve duvar tipi yoğuşmalı kazan Evomax’ı Türkiye’ye sunuyor. 26/35 ve 31/35 LOGIC Premix Yoğuşmalı Kombiler sınıfının en yüksek enerji verimliliği ve kompakt boyutlarına sahip kombileri olarak biliniyor.
LOGIC 26/35 Yoğuşmalı Kombiler (****) yıldız enerji verimine göre sınıfının en yüksek enerji verimliliğine sahip. Aynı zamanda en düşük atık gaz seviyesi olan Sınıf 5 NOx sınıfı ile çevreci özellikleri bulunuyor.
31/35 kW kapasitesi ile 2015 Mart ayında tüketicilere sunulan LOGIC 31/35’in ise yüzde 24 modülasyon oranı benzerlerinden çok daha başarılı. Modülasyon oranı, kombinizin kendisini ısı ihtiyacınıza göre minimum yakıt tüketecek şekilde ayarlamasını ve böylece gereksiz yakıt sarfiyatını önlemesini sağlıyor.
Herhangi ilave bir ekipmana ihtiyaç duymadan dakikada yaklaşık 20 litre sıcak su verebilen kompakt ölçülere sahip LOGIC Kombi ile çift banyolu büyük konutlarda dahi konfor sağlanabiliyor. Mutfakta ve iki banyoda aynı anda sorunsuz kullanıma yetecek kadar yüksek sıcak su kapasitesine sahip bulunuyor.

EVOMAX kazanlar

EVOMAX ileri teknoloji teknik tasarımı ve gelişmiş kontrol aksesuarları sayesinde, sabit verimlilikte çalışarak istenen sıcaklığı yakalayabilecek bir yapıya sahip bulunuyor. EVOMAX, 42, 65, 90, 105, 125, 160 kW ısıtma kapasiteleri ile farklı büyüklükteki ısıtma ihtiyaçları için de kullanılabiliyor; talep edildiğinde gelişmiş tek kontrol paneli aracılığıyla 15 adet kazan birlikte kaskad (sıralı) çalışarak 2400 kW’a varan ısıtma kapasitesine ulaşabiliyor.

Alüminyum silisyum alaşımlı döküm eşanjörü ile termal şoklara, ısıl gerilmelere ve korozyona dayanıklılığı artırılan EVOMAX, işletme maliyetlerini düşük tutmak amacıyla yüzde 110 verim oranına kadar kısmi yükte çalışabiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)