BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiTEB Genel Müdürü Leblebici'den açıklamalar----

TEB Genel Müdürü Leblebici'den açıklamalar

TEB Genel Müdürü Leblebici'den açıklamalar
07 Aralık 2017 - 15:04 www.finansgundem.com

Ümit Leblebici, TEB’in yerli dijital bankacılık teknolojisini İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’nda anlattı

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici 6 yıldır stratejik partner olarak İnovasyon Haftası'na destek verdiklerini söyledi. "Dünya genelinde, dijitalleşmenin ve teknolojinin merkezinde durduğu büyük bir dönüşüm sürecinden geçiyoruz" diyen Leblebici, şunları anlattı: "Giderek daha çok sayıda insan ve cihaz birbirine bağlanıyor, bağlantı hızı ve sıklığı artıyor. Küresel çapta herkesin dijital olarak bağlı olduğu dev bir ağın örüldüğünü söylemek mümkün. Eğitimden sağlığa, finanstan bilişime, pek çok sektörde iş yapış modelleri, organizasyon yapıları, hizmet modelleri bu dijital dönüşümden nasibini alıyor."
Bankacılığın da bu dönüşümün merkezinde duran sektörler arasında olduğunu ifade eden Leblebici, "Bankacılık hizmet kanallarında ve modellerinde büyük bir dönüşüm gerçekleşti ve gerçekleşmeye devam ediyor. Tek kanallı bankacılık modelinden çok kanallı bankacılığa, ardından yaygınlaşan akıllı cihazlarla internet ve mobil bankacılığa hızlı bir geçiş yaşandı. Son yıllarda ise sosyal medyanın daha sık kullanılmasıyla sosyal platformlar da birer hizmet kanalı haline geldi" dedi. Yapay zeka, nesnelerin interneti, robotlar, artırılmış gerçeklik, blockchain, sanal para ve dijital cüzdanlar gibi inovatif teknolojilerin gelişerek finans sektörünün önümüzdeki 5 yılında köklü değişikliklere neden olacağına dikkat çeken Leblebici, dijital dönüşümün beraberinde gelen yeniliklerden Fintech'lerin bankalarla birlikte finans sektörünün geleceğinde aktif rol alacağına inandıklarını ve bu dalgaya yön veren en aktif kurumlardan biri olduklarını belirtti.

Geçen yıl Finans teknolojisi konusunda fikir ve projeleri olan start-up'lara özel olarak TEB Fintech Future Four Programı'nı başlattıklarını söyleyen Leblebici, "Bu program ile start up'ların fikirlerini filizlendirmek için gereken finansal destek ve ticarileşme sürecinde, onlara danışmanlık desteği sunuyoruz" diye konuştu.
Leblebici, "Sektör olarak hayalini kurduğumuz gelecek vizyonu ancak bankalar ve start-up'ların birlikte çalıştıkları, start up'ların yaratıcılıklarını ortaya koydukları işbirlikçi inovasyon modeliyle mümkün. Bu nedenle fintech'lerden çıkacak parlak fikirlerin hepimize iyi geleceğine inanıyoruz. Biz de geçen yıl başlattığımız TEB Fintech Future Four Programı ile yerli fintech'lerimizin, girişimcilerimizin dünya çapında başarıya ulaşmasını hedefliyoruz. Bu programı hem ülke ekonomisine hem de ekosistemin büyümesine katkı sağlayacak bir kazan-kazan modeli olarak tasarladık" dedi.

REKABETİN KOŞULLARI DA DEĞİŞİYOR

Konuşmasında dijitalleşmeyle birlikte tüm sektörlerde oyunun kurallarının yeniden belirlendiğini aktaran Leblebici, rekabetin koşullarının da değiştiğini belirtti. Leblebici, fintech ve startup'ların sunduğu yenilikçi ve kişiselleştirilmiş çözümlerin dijital dönüşüm sürecinde önemli rol oynayacağını da söyledi.

OYUNU DEĞİŞTİREN BANKA OLACAĞIZ

Hızla ilerleyen teknoloji ve değişen tüketici taleplerinin bankacılık sektörünü şube bazlı geleneksel ürün ve kanal yapısından yeni iş modelleri geliştirmeye zorladığını belirten Leblebici, "Oyunun kuralları değişirken, oyuna yön verebilenler bir adım öne çıkıyor. Biz de TEB olarak bu dijital dönüşüm sürecine sektörde öncülük ediyor, 'oyunu değiştiren banka' olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dijital bankacılık kanallarımızla bu alanda sektöre yön veren 'ilk'lere imza attık. Mobil bankacılık kanalımız CEPTETEB ile de müşterilerimize bankacılık işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde yapmalarını sağlamaya devam ediyoruz" dedi.
piyasalar

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)