BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemTarihi zirvede kalem detayı----

Tarihi zirvede kalem detayı

Tarihi zirvede kalem detayı
13 Haziran 2018 - 06:18 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore liderinin Singapur'daki zirvesinin yankıları sürüyor. Tarihi zirvede imza töreni sırasında değiştirilen kalem ise gözlerden kaçmadı

Geçen yıl bir nükleer savaşın eşiğinden dönen ABD ve Kuzey Kore’nin liderleri Singapur’da buluştu, 68 yıl önceki Kore Savaşı’ndan beri dün ilk kez bir ABD Başkanı ile Kuzey Kore lideri bir zirvede bir araya geldi. ABD Başkanı Trump, Washington’ın ‘Kuzey Kore ile yeni bir sayfaya hazır olduğunu’ söyledi. Güney Kore, Singapur’daki tarihi zirveyi alkışlarken, Kuzey Kore’nin müttefiki Çin, Pyongyang’a yönelik yaptırımların kalkmasını istedi, İran ise ‘Trump ile anlaşma yapılamayacağını’ savundu.Tarihi anlaşmadan hemen önce değiştirilen kalem ise gözlerden kaçmadı. Masanın Kim Yong’un oturacağı bölüme bir Kuzey Koreli görevli eldiveniyle parlattığı bir dolmakalem bıraktı. Ancak Kim Jong-un’un kız kardeşi Kim Yo Jung imzadan önce atılarak kendi dolmakalemini verdi ve diğerini ceketinin cebine koydu.

Kuzey Kore’nin nükleer bomba ve kıtalararası füze denemelerinden ötürü, geçen yılın sonunda nükleer bir savaşın eşiğine kadar gelen ABD ve Kuzey Kore’nin liderlerinin beklenen görüşmesi Singapur’da gerçekleşti. ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, Singapur’un Sentosa Adası’ndaki Capella Otel’de bir araya gelerek el sıkıştı. Liderler sadece tercümanlarının katıldığı 38 dakikalık baş başa görüşmenin ardından 2 saat süren heyetler arası görüşmelere geçtiler. Toplam 5 saat süren zirve, Trump ve Kim’in ortak deklerasyonu imzalamasıyla sona erdi.


‘GEÇMİŞE SÜNGER ÇEKECEĞİZ’

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre Jong-un, imza töreninde “Burada tarihi bir buluşmaya tanık oluyorsunuz. Geçmişi geride bırakmaya karar verdik. Dünya büyük değişime tanık olacak” dedi.


‘ROKET ADAM’A ÖVGÜLER YAĞDIRDI

İki ülkenin devlet başkanları, Kore savaşının ateşkes ile sona erdiği 1953 yılından bu yana ilk defa resmi olarak bir araya geldi. Geçen yıl nükleer kriz doruğa çıktığında birbirlere hakaret yağdıran iki lider Singapur’da övgüleri tercih etti. Tweet’lerinde Kuzey Kore liderinden “Roket Adam” olarak söz eden ABD Başkanı Trump, Kim Jong-un hakkında bu kez, “Çok değerli, akıllı bir müzakereci”, “Büyük bir kişilik”, “Çok yetenekli bir adam” gibi ifadeler kullandı. Trump, Kim ile görüşmelerinin “yapıcı ve verimli” geçtiğini belirterek, “Kendisiyle aramda kısa sürede çok özel bir bağ oluştu” dedi. Kim ile daha birçok kez buluşmak üzere anlaştığını da aktaran Trump, Kim’i uygun bir zamanda Washington’a da davet edeceğini belirtti.

‘BİLİMKURGU SANACAKLAR’

Kim ise tercümanı aracılığıyla, “Buraya gelmek kolay olmadı. Engeller vardı ancak bunları aşarak buraya geldik. Görüşmeye açık fikirlerle geldik” ifadelerini kullandı. “Birçok insan bunun bir tür bilimkurgu filminden bölüm olduğunu düşünecek. Geçmiş, vücudumuzda bir zincir gibi, eski önyargılar ve davranışlar engeller gibi üzerimizdeydi. Ancak, bütün bunları aştık ve şu an buradayız” dedi.

TRUMP’TAN ANLAMLI YANIT

ABD Başkanı Donald Trump, zirvenin ardından düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 65 dakika süren basın toplantısında Trump, ABD medyasında Kim ile buluşmayı kabul etmesine yönelik eleştirilere de anlamlı bir yanıt verdi. Trump, bu eleştirileri hatırlatan ve “Kendinizi Kim ile denk konumda görüyor musunuz?” sorusunu yönelten gazeteciye, “Ben bu duruma bu gözle bakmıyorum. Dünyanın da güvenli bir yer haline gelmesi için her şeyi yaparım. Eğer Başkan Kim ile görüşmem 30 milyon insanın veya daha fazlasının canını kurtaracaksa ben de sahneye çıkar, Singapur’a memnuniyetle seyahat ederim” diye yanıt verdi. Beyaz Saray’a sunulan bir raporda,

‘O PLAJA VİLLA YAPTIĞINI DÜŞÜN KİM!’

ABD Başkanı Donald Trump, basın toplantısına bir videoyla başladı. ‘Hollywood tarzı aksiyon filmi fragmanı’ kurgusunu taşıyan 4 dakikalık videonun bir karesinde Kuzey Kore’nin bir tatbikattaki bombardımanı yer aldı. Trump, videoyu burada durdurup, “Başkan Kim’in tabletten bu kumsala bakmasını ve villalar olduğunu düşünmesini istedim. Elmakçı gözüyle bakmasını istedim” dedi.



KALEM NİYE DEĞİŞTİ?

Tarihi anlaşmanın imzalanmasından önce masanın Kim Yong’un oturacağı bölüme bir Kuzey Koreli görevli eldiveniyle parlattığı bir dolmakalem bıraktı. Ancak Kim Jong-un’un kız kardeşi Kim Yo Jung imzadan önce atılarak kendi dolmakalemini verdi ve diğerini ceketinin cebine koydu.

TRUMP 'UMARIM BİZİ İNCE GÖSTERİRSİNİZ' DEDİ, KIM BU ESPRİDEN HOŞLANMADI

Fotoğraf çekiminde Trump “Umarım bizi yakışıklı ve ince gösterirsiniz” diye espri yaptı. Kim’in bu espriden hoşlanmadığı gözlendi.

‘KİM’İN AMERİKAN TRUMP’IN ALABROS’

Ünlülerin berberi olarak tanınan Şükrü Dudu, ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un’un saç kesimini yorumladı. Dudu, “Trump’ın saç kesimi alabros model. Kim’inki ise ‘Amerikan’ dediğimiz tarz. Aslında tam tersi olmalıydı” dedi. Dudu, “Trump’ın saçını Amerikan tarzı kesmek isterdim” diye ekledi.



MAKAM ARACI ŞOVU

ABD Başkanı Donald Trump, öğle yemeğinden sonra Kim Jong-un ile otel dışına çıkıp ona 2 milyon dolar değerindeki ‘Canavar’ lakaplı başkanlık makam aracının içini gösterdi. Kapının önündeki limuzinin yanına kadar gelen ve aracın içine bir süre bakan ikili daha sonra geri dönerek sohbetlerine devam etti. Trump’ın hevesli tavrının yanında Kim Jong-un’un araca fazla yaklaşmaması dikkat çekti. Dünyanın en güvenli araçlarından biri olan ‘Canavar’ 8 ton ağırlığında. Otomobilin kapıları, 20 santimetre kalınlığında zırhtan oluşuyor. Aracın gövdesi ise 15 santimlik zırhla kaplı.

TRUMP’A BİFTEK, KİM’E ÇİĞ AHTAPOT

Liderlerin öğle yemeğinde her iki tarafı da memnun edecek seçenekler vardı. Singapurlu aşçılar, tarihi zirve için liderlerin ağız tadına uygun karma bir mönü hazırladı. Başlangıçta Başkan Trump’a avokado salatalı jumbo karides kokteyli, Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un’a ise Kuzey Kore mutfağının gözdelerinden “Kerabu’ adındaki yeşil mangolu çiğ ahtapot yemeği ve ‘Oiseon’ adı verilen hıyar dolması sunuldu. Ana yemekte Trump’a sebze garnitürlü biftek, Kim’e ise “Daegu Jorim” adı verilen soya fasulyeli morina balığı yemeği ikram edildi. Tatlı olarak ise dondurma, bitter çikolata ve çeşitli tatlılar sunuldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)