BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaRusya'dan petrolde euro kararı----

Rusya'dan petrolde euro kararı

Rusya'dan petrolde euro kararı
15 Ağustos 2018 - 11:01 www.finansgundem.com

ABD’nin yeni yaptırımlarının ardından, Rusya’nın petrol alışverişinde yerel para birimi kullanımına geçebilme ihtimali gündemde.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, hükümetin petrol ile ilgili anlaşmalarda, özellikle de Türkiye ve İran'la dolar yerine yerli para birimlerinin kullanımına geçilmesi olasılığını incelediğini söylemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ankara'nın en büyük müttefikleri olan Rusya, İran, Çin ve Ukrayna ile ticarette yerel para birimi kullanımına geçilebileceğini ifade etmişti.

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan uzmanlar dolar kullanımından vazgeçilmesinin sadece petrol için değil, diğer alışverişlerde de mümkün olduğu değerlendirmesinde bulundu. Uzmanlara göre bu adım anlaşma yapılması istenen tarafların ruble üzerinden yatırım yapmayı kabul etmesi halinde rublenin güçlenmesine yol açabilir.

Rus ekonomist Sergey Hestanov,"Alışverişlerde rublenin kullanımına geçilmesi mümkün, ancak rubledeki riskin en aza indirilmesi için karşı tarafın indirim ya da imtiyazda bulunması gerek" dedi.

Hestanov, rubledeki riskten dolayı şimdilik euro kullanımına geçilmesinin daha gerçekçi olduğunu vurguladı.

Rusya Bilimler Akademisi Avrupa Enstitüsü Öğretim Üyesi Dmitriy Danilov da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu haftasonu Almanya Başbakanı Angela Merkel'le yapacağı görüşmede bu konunun ele alınabileceğini ifade etti.

Danilov'a göre, anlaşmalarda euro kullanımına geçilmesi ABD'nin gelecekteki olası yaptırımlarına karşı işbirliğini güvence altına alabilecek ‘önemli bir kart ve ciddi bir ekonomik tedbir' niteliğinde.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)