BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya'da bankacılık sektörü patinaj yapıyor----

Rusya'da bankacılık sektörü patinaj yapıyor

Rusya'da bankacılık sektörü patinaj yapıyor
14 Haziran 2018 - 15:18 www.finansgundem.com

Rusya'da bankacılık sektörü ile ilgili kritik tespitler... Yüzde kaçı sermaye yeterlilik krizinde?

Rusya'da bankacılık sektörü ile ilgili kritik tespitler: "Mevcut koşullarda bankaların yegane finansman kaynağı devlet. Durumun kısa vadede değişmesi beklenmiyor. Sermaye üretebilen bankaların oranı sadece yüzde 21."

Değerlendirme kuruluşu AKRA'nın araştırmasına göre, son üç yılda sermaye yeterliliği bakımından en az bir kere "kritik bölge"ye giren bankaların oranı yüzde 62,5. Kuruluşun yetkilileri, verileri Rus bankalarının operasyonel etkinliklerinin istikrarsız olduğu şeklinde yorumluyor.

2017'de Rusya bankacılık sistemindeki aktiflerin yüzde 89'unu elinde bulunduran büyük bankaların ağırlıklı ortalama sermaye yeterlilik düzeyi keskin bir düşüş sergiledi. 76 puanlık düşüşle -86'ya inen gösterge kritik bölgede bulunuyor.

Düşüşe gerekçe olarak yeniden yapılandırma amacıyla Bankacılık Konsolidasyon Fonu'na devredilen bankaların açıkladığı 1,45 trilyon rublelik zarar gösteriliyor. Söz konusu bankaları kurtarmak için Merkez Bankası 2,62 trilyon ruble harcamıştı. (Türkrus)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)