BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRusya ile Suriye'den S-300 çelişkisi----

Rusya ile Suriye'den S-300 çelişkisi

Rusya ile Suriye'den S-300 çelişkisi
26 Nisan 2018 - 09:19 www.finansgundem.com

Suriye: S-300'leri bir aydır kullanıyoruz, Rusya: Henüz teslimat gerçekleşmedi

Rus haber ajansı Interfax'a konuşan Suriye'nin Rusya Büyükelçisi Riyad Haddad, Suriye'de S-300 hava savunma sistemlerini bir aydır kullandıklarını söyledi.

Rus askeri kaynaklar ise, Suriye'ye S-300'lerin teslim edildiği haberlerini doğrulamadı.

Meduza'da yer alan habere göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, iki gün önce yaptığı açıklamada, Suriye'ye S-300 hava savunma sistemleri sevkiyatının henüz karara bağlanmadıklarını söylemişti.

Pekin'de basına açıklamalarda bulunan Lavrov, "Suriye'ye S-300 hava savunma sistemleri sevkiyatının karara bağlandığını söyleyemem. Rusya yönetiminin Suriyeli yetkililerle alacağı kararları bekleyip görmemiz gerekiyor. Bu konuda hiçbir şeyin sır olarak kalması beklenmiyor, her şey açıklanabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Kommersant gazetesi, askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, Rusya'nın yakında Suriye'ye S-300 sevkiyatına başlayabileceğini yazmıştı.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy da Suriye'ye yönelik saldırının ardından yaptığı açıklamada "Birkaç yıl önce bazı Batılı partnerlerimizin yoğun talebi üzerine Suriye'ye S-300 sistemleri sevk etmekten vazgeçtik. Ancak yaşanan bu gelişme ışığında, bu konuyu yeniden gündeme alabiliriz. S-300'leri sadece Suriye'ye değil, diğer ülkelere de sevk edebiliriz" diye konuşmuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)