BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPatriot üreticisinden Türkiye açıklaması----

Patriot üreticisinden Türkiye açıklaması

Patriot üreticisinden Türkiye açıklaması
18 Temmuz 2018 - 10:29 www.finansgundem.com

Patriot sistemi üretici şirketinin Savunma Sistemleri Başkanı Türkiye ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

ABD'de yayın yapan Defence News haber sitesinin aktardığına göre, Patriot hava savunma sistemlerinin üreticisi Raytheon şirketinin Savunma Sistemleri Başkanı Wes Kremer, Türkiye'nin S-400 kararının siyasi olduğunu iddia etti. Kremer, ABD'nin ilk etapta Türkiye'ye satmayı kabul etmediği, Türkiye'nin S-400 kararının ardından yoğun ikna çalışmaları başlattığı Patriot füze sisteminin, Rus S-400'lerin çok üstünde bir kapasiteye sahip olduğunu öne sürdü.
Patriot hava savunma sistemlerinin üreticisi Raytheon savunma şirketinin Savunma Sistemleri Başkanı Wes Kremer, ABD'nin Türkiye ilk etapta satmadığı daha sonra 'fikrini değiştirdiği' Patriot hava savunma sistemlerinin Rusya'nın ürettiği S-400 hava savunma sistemlerinden daha iyi olduğunu söyledi. 

Kremer, "300'den fazla saha testi oldu, 1000'den fazla askeri mücadele içinde yer aldı ve 100'den fazla balistik füzeye karşı harekete geçti. Kapasitesi hakkında herhangi bir şüphe bulunmıyor. Bu politik bir kararın sonucu" ifadesini kullandı. 

Kremer, şirketin Türkiye'yi ikna etme çalışmalarına katılmadığını, bu çalışmaların ABD Savunma Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü söyledi.  

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)