BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMoody's Brexit sonrası "Stockholm" dedi----

Moody's Brexit sonrası "Stockholm" dedi

Moody's Brexit sonrası Stockholm dedi
15 Ağustos 2018 - 12:17 www.finansgundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Stockholm şubesini, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkışı sonrasında bir yan kuruluş haline getiriyor

Standard & Poor's ve Fitch ile birlikte “Büyük Üç” küresel derecelendirme şirketinden biri olan Moody's, şimdiye kadar Londra'daki bir merkezden Avrupa operasyonlarının büyük bir kısmını işletiyordu, ancak İngiltere önümüzdeki Mart ayında AB'den ayrılacak.

Moody’nin sözcüsü yaptığı açıklamada, "Stockholm kredi derecelendirme kuruluşunun kaydı, Moody’s'in stratejik bölgesi olarak önemini yansıtmaktadır. Bu, hizmetimizi ve AB çapında sermaye piyasalarına desteğinizi artıracaktır.” dedi.

AB kuralları uyarınca, bloktaki müşteriler için kredi derecelendirmeleri yalnızca Avrupa Birliği Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu'na (ESMA) kayıtlı kuruluşlar tarafından verilebiliyor. ESMA, Moody’s'in Stockholm şubesine “kayıtlı” olduğunu ve bunun tam teşekküllü bir operasyon olacağı anlamına geldiğini söyledi.

ESMA, “Moody's Investors Service (Nordics) AB, İsveç'te yerleşik olup, kamu ve kamu finansmanı derecelendirmelerini, yapılandırılmış finans derecelendirmelerini ve kurumsal derecelendirmelerini düzenlemeyi amaçlıyor” dedi. ESMA verileri, Moody’s’in S & P’nin yüzde 46’nın ardından yüzde 31’lik bir AB pazar payına sahip olduğunu gösteriyor. AB gözlemcisi geçtiğimiz yıl Londra'daki başlıca Avrupa ofislerine sahip olan derecelendirme kuruluşlarının Brexit için zamanında AB'nin diğer bölgelerine önemli sayıda personel taşımak zorunda kalabileceğini söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)