BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMerkez Bankası'na da CEO mu atanmalı----

Merkez Bankası'na da CEO mu atanmalı

Merkez Bankası'na da CEO mu atanmalı
19 Haziran 2018 - 06:06 www.finansgundem.com

Merkez Bankası Başkanı'nın itibar kaybettiğini ve istifa etmesi gerektiğini belirten Hürriyet yazarı Uğur Gürses bir de öneri getirdi: Milli paranın itibarını temsil eden Merkez Bankası'na, yerli otomobilde olduğu gibi CEO atanmalı. İşte o yazı:

Bir süredir finansal çevrelerde konuşulan şu; seçim sonrasında ekonomi yönetimine güven sağlayacak bir kadronun atanması.

Ekonomiye yeni bir yol haritası belirlenmeden önce; danışmanlardan başlayıp BDDK, Merkez Bankası ve Hazine’ye uzanan ekibin yeniden şekillenmesi önem kazanıyor.

Son 10 yılda kayda değer bir borç yüklemesi yapan özel sektör şirketlerinin yaşadıkları “spazm”, seçim sonrası tedavi edilmek zorunda. Bu yüzden çarkların dönmesi ve itibarlı bir yol haritası çizebilmek için yetkin ve güven veren bir teknik kadroya ihtiyaç olacak.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekol19 Haziran 2018 12:57

    Sio varda korkak calışamıyor calışmıyor

  • Misafir19 Haziran 2018 10:49

    FED başkanını getirsen fark etmez bu yapıda. Haybeye maliyet mevcut danışmanlar, genel müdürler, başkanlar, şekilsel imza tamamlama sadece.

  • vatandaş19 Haziran 2018 08:43

    Kanada ve biritanya ekonomisinin şu anki durumunuda kaleme alsaydın örnek alınmasına ışık tutardı. Ancak kamudaki işin ehli olmayanların oturduğu koltuğu yönetmek için alınan danışman masraflarını ve benzeri ceo masrafları ekonomideki açıkları dahada açmayacak mı ?

  • Hasan19 Haziran 2018 07:55

    Merkez Bankasının yönetimine kötü demek Reise kötü demektir.Atamayı yapan reis tir. Kararları veren yine reistir.Böyle yazılar hikayedir.