BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMaliye’den tapuda değer farkına ağır ceza----

Maliye’den tapuda değer farkına ağır ceza

Maliye’den tapuda değer farkına ağır ceza
14 Mart 2018 - 04:56 www.finansgundem.com

Tapuda yapılan satışlarda konutun değerini düşük gösterenlere Maliye'den ağır cezalar geldi

Tapuda yapılan satışları çapraz kontrolle gerçek değerine satılıp satılmadığını denetleyen Vergi Denetim Kurulu’nun geçen yıl yaptığı denetimlerde gerçek değerinden gösterilmeyen konut satışları için 155.6 milyon lira matrah farkı, 23.3 milyon lira da vergi farkı tespit etti.

Maliye Bakanlığı bunun için 28.6 milyon lira ceza kesti. Vergi Denetim Kurulu geçen yıllarda 20 adetin üstünde gayrimenkul satanlarla ilgili çalışma başlattı. Tapu dairelerinde yapılan satışla Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’nın verileri karşılaştırıldı. Bunun üzerine 591 potansiyel mükellef belirlendi. Bu mükelleflerle ilgili gayrimenkul incelemesi tamamlandı. Yapılan incelemelerde evlerin tapudaki satış değeri ile gerçek değerleri karşılaştırıldı. 2017 yılında yapılan incelemelerde de 155.6 milyon liralık matrah farkı bulundu. Mükellefin kendi beyanına dayanan ve daha önce üzerinden ödediği bir vergi bulunuyor. Daha sonra inceleme elemanlarının denetimiyle ödenmesi gereken verginin yüksek olduğu tespit edebiliyor. Mükellefin ödediği vergi ile ödenmesi gereken vergi arasındaki farka matrah farkı deniliyor.

İNŞAATÇILARA DA CEZA

Geçen yıl Vergi Denetim Kurulu inşaat sektörüne yönelik de denetimler yaptı. İnşaat sektöründe kayıt dışılığın yüksek oranlarda olduğu, müteahhitlerin çalıştırdıkları işçileri sosyal güvenlik kurumuna kayıt ettirmeden kayıt dışı olarak ya da taşeron firmaların işçilerini kendi adlarına kayıt ettirerek çalıştırdıkları, çeşitli nedenlerle inşaat maliyetlerini belgelendiremedikleri, bu maliyetleri sahte ve muhteviyatı itibarıyla yanıltıcı belge kullanarak giderdikleri gerekçesiyle inceleme yapıldı. Bu çerçevede vergi kayıp ve kaçağına sebep oldukları sonucuna ulaşılan bin 376 mükellef vergi incelemesine sevk edildi. 2017 yılında incelemesi tamamlanan mükelleflerle ilgili 79.9 milyon liralık matrah farkı bulunurken, 11.2 milyon liralık da vergi farkı tespit edildi. 12.1 milyon lira da ceza kesildi. (Hürriyet / Neşe Karanfil)

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)