BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaMaliye Bakanlığı rekor dolar alımı yapacak----

Maliye Bakanlığı rekor dolar alımı yapacak

Maliye Bakanlığı rekor dolar alımı yapacak
12 Ocak 2018 - 09:28 www.finansgundem.com

Rusya hükümetinden, değerlenen rubleye müdahale geliyor

70 doları bularak Aralık 2014'ten beri en yüksek değere ulaşan ham petrolün desteğiyle değerlenen rubleye, Rusya hükümetinden müdahale geliyor. 57 rublelik psikolojik sınırın altına düşen, 56.5 rubleye doğru inişe geçen dolar, Kremlin'de "alarm zilleri" çaldırdı. Petrol ve gazdan gelen dolar geliri ile bütçesini denkleştirmeye çalışan Rusya, aşırı değerlenen rubleyi "ucuzlatma" peşinde.

Bu amaçla Rusya Maliye Bakanlığı döviz alımını rekor seviyeye çıkarma kararı aldı. Bakanlık, piyasadan günlük 15,1 milyar ruble karşılığı döviz alacağını duyurdu.

Bakanlık, 15 Ocak ila 15 Şubat tarihleri arasında toplam 257,1 milyar rubleyle (yaklaşık 4,5 milyar dolar) alım yapılacağını ilan etti.
 
Bakanlığı bir önceki rekor alımı, günlük 12,7 milyar rubleyle Aralık 2017’de gerçekleşmişti. Ancak bu müdahele rublenin değer kazanmasını engelleyememişti.

Rusya hem bütçeyi denkleştirmek, hem sosyal harcamaları karşılamak, hem de yerli üreticilerin rakabet gücünü korumak için "ucuz rubleye" ihtiyaç duyuyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)