BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemLavrov: İdlib'de insani koridor oluşturulacak----

Lavrov: İdlib'de insani koridor oluşturulacak

Lavrov: İdlib'de insani koridor oluşturulacak
14 Eylül 2018 - 17:51 www.finansgundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya'nın İdlib'de yerel güçleri anlaşmaya teşvik etmek için insani koridor oluşturacağını açıkladı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Almanya'nın başkenti Berlin'deki bir oturumda,"Rusya, Türkiye ve İran,İdlib'de, ABD liderliğindeki koalisyonun Rakka'da davrandığı gibi hareket etmeyecek. Rakka'da insani koridorlar kurulmamıştı" dedi.

'SİVİLLERİN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ'

Astana sürecinin üç garantörü olarak Rusya, Türkiye ve İran'ı kastederek, "Sizi temin ederim ki biz bu (insani) sorunlara titizlikle yaklaşacağız" diyen Lavrov, şöyle devam etti: "(İdlib'de) hem insani koridorlar oluşturacağız hem de bölgesel ateşkesler için teşvikte bulunacağız.

"KOALİSYONUN RAKKA'DA HAREKET ETTİĞİ GİBİ DAVRANMAYACAĞIZ"

Sivilin nüfusun zarar görmemesi için olabilecek her şeyi yapacağız. Koalisyonun, Irak'ın Musul kentinde ya da Suriye'nin Rakka'da hareket ettiği gibi davranmayacağız. Buralarda ne silahlı muhaliflerle bölgesel ateşkesler için müzakere edilmiş ne de insani koridorlar oluşturulmuştu. Bu kentler öyle bir yerle bir edilmişti ki cesetlere ulaşmak aylarca mümkün olmamıştı."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)