BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKuveytli banka Türkiye'den genel müdür transfer etti----

Kuveytli banka Türkiye'den genel müdür transfer etti

Kuveytli banka Türkiye'den genel müdür transfer etti
19 Ekim 2018 - 09:42 www.finansgundem.com

Deniz Devrim Cengiz, National Bank of Kuwait’e ‘Dijitalden Sorumlu Genel Müdür’ olarak transfer oldu

Ülkemiz, bankaların dijitalleşme sürecinde oldukça önemli bir yol kat etmesi ile yurtdışının da dikkatinden kaçmıyor. MENA bölgesinin en büyük bankalarından Kuveyt merkezli NBK Group Türkiye’den önemli bir isim olan Deniz Devrim Cengiz’i ‘Dijitalden Sorumlu Genel Müdür’ olarak transfer etti.

Deniz Devrim Cengiz, regülatör onay süreci tamamlanarak resmileşen yeni görevinde, NBK (National Bank of Kuwait) Group’un dijital faaliyetlerinden sorumlu olacak ve bankanın dijital transformasyonuna liderlik ederek Group CDO (Group Chief Digital Officer) rolünü üstlenecek. Cengiz, Forbes’un Dünya’nın en güçlü 100 kadını listesinde de yer alan Deputy Group CEO Shaikha Al-Bahar’a bağlı olarak görev yapacak.

Transferin arkasında yatan detaysa Deniz Devrim Cengiz’in 2005’ten bu yana dijital bankacılık faaliyetlerinde görev üstlenmesi ve dijital banka kurma tecrübesi oldu. 13 yıldır TEB’in dijital bankacılık faaliyetlerinin liderliğini sürdüren Cengiz, TEB’in dijital bankası CEPTETEB’i fikir aşamasından lansmanına kadar tüm süreçleriyle hayata geçirip, ekibi ile birlikte 3. yılında 600 bin müşteriye ulaştırarak Türkiye’nin en hızlı büyüyen dijital bankacılık platformu haline getirdi.

Deniz Devrim Cengiz'i grubun dijital faaliyetlerinden sorumlu Genel Müdür ünvanıyla bünyesine katan Kuveyt’in lider bankası NBK (National Bank of Kuwait) 4 farklı kıtada, aralarında Türkiye’nin de olduğu 15 ülkede faaliyet gösteriyor.

90 milyar dolarlık aktif büyüklüğü, geçen yıl %9.2 artışla 1.1 milyar dolara ulaşan karı ve 7 bin çalışanı ile MENA bölgesinin en büyük bankalarından olan NBK Group, uluslararası derecelendirme kuruluşlarından aldığı A+ ve AAA notları ile dikkat çekiyor.

Deniz Devrim Cengiz kimdir?

İzmir Fen Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra, iş hayatına 1996’da Nicholson International’da başladı. Ardından Garanti Bankası’nda Teftiş Kurulu ile CRM ve Pazarlama bölümlerinde görev aldı. 2005 yılında TEB’in BNP Paribas ile gerçekleştirdiği ortaklıkla birlikte katıldığı TEB’de sırasıyla Bireysel Pazarlama, CRM ve Segmentasyon, Alternatif Dağıtım Kanalları bölümlerini kurup yönetti. 6 yıllık Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörlüğü serüveni sonrasında Nisan 2016’dan bu yana Dijital Bankacılık Grup Direktörü olarak görev yaptı.

TEB’in dijital dönüşümüne liderlik ederek, fikir aşamasından lansmanına kadar tüm süreçleriyle hayata geçirdiği TEB’in dijital bankası CEPTETEB’i, ekibi ile birlikte 3. yılında 600 bin müşteriye ulaştırarak Türkiye’nin en hızlı büyüyen dijital bankacılık platformu haline getirdi. Kariyeri çok sayıda saygın ödülle dolu olan Cengiz, pek çok yerli ve yabancı konferansta dijital dönüşüm vizyonunu ve tecrübesini aktardı. Girişim ekosistemine yakınlığı ile de bilinen Deniz Devrim Cengiz, StartupBootCamp Istanbul, İTÜ Çekirdek, Galata Business Angels (GBA) ve TEB Girişim Evi bünyesindeki çeşitli girişimlere mentor olarak destek vermiştir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)