BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakKonut sektöründe 4 kritik değişiklik----

Konut sektöründe 4 kritik değişiklik

Konut sektöründe 4 kritik değişiklik
03 Ocak 2018 - 08:49 www.finansgundem.com

Rusya'da konut sektörü 2014'ten beri düşüş sergiliyor. Sektördeki bu durum Rusya'nın önde gelen emlak şirketlerini atağa geçirdi

Rusya'da konut sektörünün "altın yılları" geride kaldı... Yüksek petrol fiyatları sayesinde ekonominin coştuğu, talebin ve fiyatların patladığı dönemin ardından, 2014'ten beri yaşanan sert düşüş hala durmuş değil. Uzmanlar, başkentte yeni konut pazarında son dört yılda yaşanan başlıca değişimler mercek altına alındı. Komsomolskaya Pravda gazetesi, önde gelen emlak şirketlerine dayanarak Moskova emlak pazarındaki temel eğilimleri derledi:  

Satın almaya karar verme süresi üç kat arttı 

Moskovalılar konut alma konusunda daha hızlı karar vermeye başladı. Bu, yeni konutlarda yaşanan arz artışına bağlanıyor. Potansiyel müşterilerin konutlarla ilgili talepleri ise daha seçici hale geldi. Uzmanlar, emlak alıcıların artık talepleri konusunda daha net olduklarını söylüyor. 

İndirimler yükseldi 

Emlak şirketleri daire satışlarında artık ciddi indirimler teklif ediyor. Geçen sene indirim oranı ortalama yüzde 15 iken, bu yıl yüzde 31’e kadar yükseldi. 2013 yılında ise bu oran yüzde 57 idi. Şirketler, kriz yıllarıdna inşa eden konutları indirimli satışa sunuyor. Emlak pazarı yavaş yavaş canlanıyor. 

Krediler

İpotekli kredi ile veya taksit ile konut satın alam daha yaygın hale geldi. 

Peşin ödeme ile alımlar azaldı

Yüzde 100 peşin ödeme ile satın alınan konutların sayısında ciddi düşüş oldu. Yeni daire satın alırken yüzde 100 ödeme yapmaya hazır olan müşterilerin oranı 2012 yılından bu yana yüzde 28’den yüzde 10’a geriledi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)