BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKatar'dan Türkiye'ye 15 milyar dolarlık yatırım----

Katar'dan Türkiye'ye 15 milyar dolarlık yatırım

Katar'dan Türkiye'ye 15 milyar dolarlık yatırım
15 Ağustos 2018 - 18:27 www.finansgundem.com

Katar, Türkiye'ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacak

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya geldi. Yaklaşık 3,5 saat süren çalışma yemeğinde liderlere Katar Maliye Bakanı Al Emadi ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak eşlik etti.

Erdoğan ile Al Sani, Türkiye-Katar arasındaki ilişkileri her alanda  daha da geliştirme hususundaki kararlılıklarını teyit etti.

Katar Emiri Al Sani, Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Katar olarak  Türkiye'ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacaklarını bildirdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN KATAR AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Katar Emiri Şeyh Temim’in çalışma ziyareti çerçevesindeki görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. Katar Emiri Şeyh Temim, Katar olarak Türkiye’ye 15 milyar dolarlık yatırım paketini hayata geçireceklerini ifade etmişlerdir." denildi.

KALIN: TÜRKİYE BU SÜREÇTEN GÜÇLENEREK ÇIKACAKTIR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Katar, Türkiye’ye 15 milyar dolarlık doğrudan yatırım yapacak. Türk ekonomisinin temelleri sağlamdır ve Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacaktır." dedi.

HÜKÜMET KAYNAKLARI: HIZLI KAYNAK GİRİŞİ SAĞLANACAK

Katar'dan 15 milyar dolar yatırım kararı ile ilgili hükümet kaynaklarından edinilen bilgiye göre; finansal piyasalara ve bankalara hızlı kaynak girişi sağlanacağı bildirildi.

GÖRÜŞME YAKLAŞIK 3,5 SAAT SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'yi resmi törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleyen görüşmelerde ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alınması, ayrıca gündemdeki diğer konularda kapsamlı görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyordu.

Yaklaşık 3 buçuk saat süren görüşme sona erdi.

KATAR'DAN TÜRKİYE'YE DESTEK AÇIKLAMASI

Diğer yandan Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al Şafi, ülkesinin Türkiye'ye olan desteğini yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu. 

Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin, Türkiye Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'la hafta başında gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin  sonrasında Katar devletinin büyük desteğini göstermek için Türkiye’ye geldiğini  belirten Al Şafi, Katar Emiri'nin ekonomik  krizden sonra Türkiye’yi ziyaret eden ilk devlet lideri olduğuna vurgu yaptı.

Al Şafi, "Kardeş Türk halkının yanında durduğumuzu yeniliyoruz. Türkiye ile ilişkilerimizin  sağlam olduğunu ve halkımız nezdinde bu ilişkilerin ayrı bir yeri olduğunu belirtiriz" değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)