BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIMF'den Türkiye açıklaması----

IMF'den Türkiye açıklaması

IMF'den Türkiye açıklaması
12 Temmuz 2018 - 18:59 www.finansgundem.com

IMF İletişim Direktörü Rice, "Türkiye, Merkez Bankası'nın bağımsızlığını temin etmeli" diye konuştu

Uluslararası Para Fonu (IMF) İletişim Direktörü Gerry Rice, "Türkiye, Merkez Bankası'nın bağımsızlığını temin etmeli" açıklamasını yaptı.

Rice ayrıca, Türkiye'nin güçlü ekonomi politikalarına bağlı kalması gerektiğini söyledi.

"Yeni hükümet sistemi çerçevesinde, ekonomiyi ilgilendiren bakanlıkların sayısının bürokrasiyi azaltmak amacıyla altıdan üçe indirilmesine" ilişkin soru üzerine yapısal değişiklikler konusunda yorum yapamayacağı kaydeden Rice, "Önemli olan yeni yönetimin sağlıklı ekonomi politikalarına, makroekonomik istikrarı güçlendirmeye ve dengesizlikleri azaltmaya kararlı olduğunu gösteriyor olması." diye konuştu.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • davut12 Temmuz 2018 19:35

    Demek istiyorlar ki kontrolü tamamen bize bırakın.

  • Gökhan Çetinoğlu13 Temmuz 2018 11:10

    Nasıl bu sonuca varabildiniz? Bağımsız olması kimsenin aksini iddia etmediği evrensel bir doğru.Bakın 3 ay önce kadar Erdoğan ne demiş: “Şu anda öyle veya böyle siz ülkede yürütmenin başısınız. Tabi ki TCMB bağımsızlığı söz konusudur. Ama TCMB bağımsızlığının gereği ile kalkıp, herhalde yürütmenin başı olan bir başkanın burada vermiş olduğu sinyalleri bir kenara koyacak hali yok. O da tabi buna göre değerlendirmelerini yapacaktır. Adımlarını ona göre yapacaktır. Ben bunun gelecek için çok isabetli adımların atılmasına vesile olacağına inanıyorum.” Seçimlerden sonra gelinen noktada ise kontrolü tümüyle almak istiyor. Bunun getirdiği güvensizlikle döviz fırlıyor. IMF de ekonomi üzerine siyasi baskı uygulama diye uyarıyor.