BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHükümet büyümeyi yüksek tutmayı başardı----

Hükümet büyümeyi yüksek tutmayı başardı

Hükümet büyümeyi yüksek tutmayı başardı
13 Aralık 2017 - 12:43 www.finansgundem.com

QNB Finansbank Genel Müdürü Güzeloğlu, "Bu yıl KGF'nin desteğiyle yüzde 20'yi aşacak olan kredi büyümesinin, önümüzdeki yıl yüzde 15 civarında gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi

QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu, Türkiye ekonomisi, bankacılık sektörü, QNB Finansbank'ın 2017 performansı ve gelecek yıla ilişkin öngörülerine ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Türk bankacılık sektörünün aktiflerinin 2016'da yüzde 15,8 büyüyerek 2 trilyon 731 milyar TL seviyesine ulaştığını, bu yılın üçüncü çeyreğinde aktif büyüklüğün 3 trilyon 54 milyar TL'ye yükseldiğini söyledi. 

Güzeloğlu, sektörde aktiflerin yıllık artış hızının yükselmesinde toplam aktiflerin yaklaşık yüzde 65'ini oluşturan kredi büyümelerinin belirleyici olduğuna işaret etti.

Kredilerin 2017'nin üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23,9 artarak 1 trilyon 994 milyar TL seviyesine çıktığını belirten Güzeloğlu, "Eylül 2017 itibarıyla sektörün net dönem karı 37 milyar TL olarak gerçekleşti. Sektörün öz kaynak karlılığı yüzde 14,4, aktif karlılığı yüzde 1,6, sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 17,2 oldu." dedi.

Bu yıl KGF desteğiyle yüzde 20'yi aşacak olan kredi büyümesinin, gelecek yıl yüzde 15 civarında gerçekleşmesini beklediklerini kaydeden Güzeloğlu, parasal koşullardaki sıkılaşma ve kısa vadeli faizlerdeki yükseliş beklentisi doğrultusunda karlılıkta bu yıla göre düşüş olacağını düşündüğünü söyledi.

"Hükümet büyümeyi yüksek seviyelerde tutmayı başardı"

Tüm olumsuzluklara rağmen maliye politikasında var olan manevra alanını kullanan hükümetin, büyümeyi yüksek seviyelerde tutmayı başardığını vurgulayan Güzeloğlu, "Türkiye'ye dair algı ve beklentilerde iyileşme yaratacak ve iktisadi güveni pekiştirecek adımların ciddi getirisinin olacağı kanaatindeyiz." dedi. 

Güzeloğlu, 2018 hedeflerine ilişkin de şunları kaydetti:

"Rakamlarımıza baktığımızda, karlılıkla hedefimizin üzerinde, büyümede ise hem hedeflerimizin hem de sektörün üzerinde olduğumuzu görmekteyiz. QNB Finansbank olarak, 2018 yılında da aynı başarıyı devam ettirerek tüm alanlarda sektörün üzerinde büyümeyi hedefliyoruz. 2018 yılında da sektörün daha çok tüzel kredilerde büyümeye devam edeceğini öngörüyoruz. İhracatı özendirmeye yönelik makro politika çerçevesinde alınan tedbirler de bu öngörümüzü desteklemektedir. Banka olarak sektör büyümesine paralel bir şekilde risk maliyetlerimize odaklanarak tüzel kredilerde büyüme iştahımız devam edecek. Kurumsal bankacılık ve proje finansmanında rekabetçi politikamız devam edecek ve dış ticaret işlemlerinde pazar payımızı arttıracağız."

Temel Güzeloğlu, bu yıl Türkiye'nin en büyük handikabının küresel piyasalardaki sermaye bolluğundan yeterince faydalanamamak olduğunu belirterek, Türkiye'ye dair yatırımcı algılarını düzeltecek adımların, bankaların yurt dışı borçlanma olanaklarını artırıp maliyetlerini düşürerek katkı sağlayabileceğini kaydetti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)