BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHelikopter kazasında yeni gelişme! İfadesi alındı----

Helikopter kazasında yeni gelişme! İfadesi alındı

Helikopter kazasında yeni gelişme! İfadesi alındı
14 Eylül 2018 - 20:45 www.finansgundem.com

İşadamı Halil İbrahim Ünver'in yaşamını yitirdiği helikopter kazasında pilot İsmet Özgür'ün şüpheli sıfatı ile ifadesinin alındı.

İşadamı Halil İbrahim Ünver'in yaşamını yitirdiği helikopter kazasına ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında helikopter pilotu İsmet Özgür'ün, "Taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak" suçundan şüpheli sıfatı ile ifadesi alındı. Halen hastanede tedavi gören pilot Özgür'ün ifadesinde seyir halinde iken bir ses duyduğunu, ardından hızla irtifa kaybetmeye başladığını, helikopteri yumuşak iniş ile denize indirmeye çalıştığını ancak hızlı irtifa kaybı nedeni ile bunu başaramadığı için denize çakıldıklarını söyledi.

KARA KUTU TÜRKİYE'DE ÇÖZÜLEMEZSE YURT DIŞINA GÖNDERİLECEK

Soruşturma kapsamında helikopterin enkazının Ulaştırma Bakanlığı Kaza Kırım Ekibi'ne teslim edildiği, Kaza Kırım Ekibi'nin helikopterde yapılan konuşmaların kaydedildiği CVR (Cocpit Voice Recorder) kayıt cihazını çözmeye çalıştığı, CVR sisteminin Türkiye'de çözülememesi durumunda yurt dışına gönderilerek kaza anında nelerin konuşulduğunun tespit edileceği belirtildi. Kaza Kırım Ekibi'nin, CVR cihazını tuzlu suyun içinde muhafaza ettiği kaydedildi. Kazaya ilişkin ilişkin ön inceleme raporunun bir ay içinde hazırlanacağı belirtildi.

ŞİMŞEK ÇAKIP ÇAKMADIĞININ TESPİTİ İÇİN METEOROLOJİYE YAZI YAZILDI

Kaza anında havanın yağmurlu olduğunu dikkate alan savcılık, helikoptere şimşek isabet edip etmediğinin tespiti için de Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne yazı yazdı. Savcılık, kazanın meydana geldiği yerin koordinatlarını bildirerek, bildirdiği koordinatlarda şimşek çakıp çakmadığının kendilerine bildirilmesini istedi.

NE OLMUŞTU?

İşadamı Halil İbrahim Ünver'in içinde bulunduğu helikopter, 6 Eylül 2018 tarihinde Kartal'dan kalktıktan sonra 16.50'de Bostancı açıklarında denize düşmüştü. İşadamı Halil İbrahim Ünver ve pilot İsmet Özgür yaralanarak hastaneye kaldırılmış, işadamı Ünver aynı gün hastanede yaşamını yitirmişti. Pilot İsmet Özgür'ün hastanede tedavisi sürüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)