BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiErtem: Genç işsizlik azaltılacak----

Ertem: Genç işsizlik azaltılacak

Ertem: Genç işsizlik azaltılacak
18 Haziran 2018 - 16:00 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) İŞKUR ve üniversiteler işbirliği ile seçimlerin hemen ardından gençlere kodlama ve yazılım eğitimleri başlatılacağını söyledi

TRT Haber ekranlarında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) İŞKUR ve üniversiteler işbirliği ile seçimlerin hemen ardından gençlere kodlama ve yazılım eğitimleri başlatılacağını söyleyerek bunun genç işsizliğin azaltılmasında önemli rol oynayacağını belirtti.

Genç bir nüfusa sahip Türkiye ekonomisinde her yıl yaklaşık 1 milyon yeni istihdam sağlanamaması halinde işsizlik oranlarında artış yaşanıyor. Son dönemde istihdam seferberliği KGF ve artan büyüme ile hem genç işsizlikte hem de toplam işsizlikte kayda değer bir düşüş yaşandı ancak işsizlik oranları halen çift hanede yer alıyor.

Ertem'in verdiği bilgilere göre bir üniversiteden başlayacak olan eğitimde özellikle robotik ve yapay zeka konuları ön plana çıkacak. Eğitime katılan üniversite mezunu gençlere ayrıca belli bir miktar ödeme ve sigorta da yapılacak.

Ertem seçimlerin hemen ardından başlatılacak uygulamanın önümüzdeki dönemde genişletileceğini de kaydetti.

TÜİK tarafından bugün açıklanan verilere göre işsizlik oranı Şubat, Mart ve Nisan aylarını kapsayan Mart döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 1.6 puan azalarak yüzde 10.1 seviyesinde gerçekleşti.

Verilere göre, tarım dışı işsizlik oranı geçen yıla göre 1.8 puanlık azalış ile yüzde 11.9 olarak tahmin edilirken, 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı 3.7 puanlık azalış ile yüzde 10.3 oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorumcu19 Haziran 2018 07:57

    Gençlere tip eğitimi ver daha iyi iş bulurlar.

  • ???????19 Haziran 2018 07:09

    her şeyin çözümü bu abi deyse, ekonomi bakanı, maliye bakanı, MB başkanı ve müsteşarlarına ne gerek var. Madem çözüm buydu, seçim öncesi yapaydınız ya, yemin edereimn kafayı yiycem bu memlekette,

  • Hakan18 Haziran 2018 21:37

    Ne gerek var fabrikaya tesise,elimizde olanlarıda sattık kurtulduk.İşsizleride yolarız halk kırathanelere bedavadan keklerini yerler çaylarını içerler böylece işsizliğede yoksullugada çözüm bulunmuş olur.

  • İş aş18 Haziran 2018 17:57

    İşsizliği azaltacakmis. 150bini aşkın masum memuru işten atarken işsiz ve aç bırakırken neredeydi aklınız