BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakEmlakçılara da düzenleme geliyor----

Emlakçılara da düzenleme geliyor

Emlakçılara da düzenleme geliyor
04 Nisan 2018 - 09:38 www.finansgundem.com

İkinci el oto piyasasının ardından emlak piyasasına da düzenleme geliyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 30 Ekim 2017’de görüşe açtığı yönetmelik taslağında sona gelindi. Emlakçılık yapacak kişilerin bakanlıktan “yetki belgesi” alması zorunlu hale gelecek. Beş yıl geçerli olacak yetki belgesi, her bir işletme için ayrı ayrı düzenlenecek ve devredilemeyecek.

GÖSTERME BEDELİNE SON

Habertürk'ten Esra Nehir'in haberine göre, emlakçılar taşınmazı gösterme hizmeti karşılığında herhangi bir ücret talep edemeyecek. Kiralama işlemlerinde hizmet bedeli, kira bedelinin bir aylık tutarından fazla olamayacak. Alım satım işlemlerinde hizmet bedeli, satış bedelinin yüzde 3’ünden fazla olamayacak. Taşınmaz alım satımı ile kiralama faaliyetlerini adım adım izlemek, takip ve kontrolü sağlamak için Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi oluşturulacak. 27-28 Nisan tarihlerinde son değerlendirmeler yapılarak yönetmelik taslağına son şekli verilecek. 

‘MAĞDURİYETLERİ GİDERECEĞİZ’

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, daha önce yaptığı açıklamada, “Emlakçıların mesleki yeterliliği, işletmelerin fiziki alanlarına ilişkin standart getirilmesi, emlakçı komisyon oranlarının belirlenmesi, ekspertiz raporlarının alınmasında düzenlemeler yapacağız. Böylece ne alıcı ne de satıcı mağdur olacak” ifadesini kullandı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.04 Nisan 2018 17:32

    CİN FİKİRLİ KİŞİLER BİR KİRA TUTARINDAKİ EMLAKÇI KOMİSYONUNU KİRACILARIN ÜZERİNE YIKMIŞ/ÖDETİYOR DURUMDALAR Kiracılardan her ne ad altında olursa olsun komisyon alınmamalıdır BELEDİYELER SOSYAL KONUTLAR YAPIP DÜŞÜK GELİRLİLERE/EMEKLİLERE KİRALAMALIDIR

  • misafir04 Nisan 2018 12:27

    ne zaman.kırmızı kar yağıncamı