BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMısır'da elektriğe büyük zam!----

Mısır'da elektriğe büyük zam!

Mısır'da elektriğe büyük zam!
13 Haziran 2018 - 10:49 www.finansgundem.com

Mısır elektrik sübvansiyonlarını kaldırıyor, fiyatlar ortalama yüzde 26 artacak

Mısır hükümetinin, elektrik sübvansiyonlarında 1 Temmuz'dan itibaren kesinti yapılacağını açıklamasıyla fiyatların ortalama yüzde 26 artması bekleniyor. Elektrik Bakanı Muhammed Şakir, elektrik maliyetinin fabrikalar için yüzde 42, konutlar için yüzde 21 yükseleceğini söyledi. 
Mısır, 2016 yılında başlayan üç yıllık Uluslararası Para Fonu (IMF) kredi anlaşması uyarınca enerji sübvansiyonlarını büyük ölçüde azaltan ve benzer katı önlemler getiren bir program uyguluyor. 
Bu yıl ikinci kez cumhurbaşkanı seçilen Abdülfettah Sisi'nin yönetimi yaz aylarında yakıta verilen sübvansiyonları da kısmayı düşünüyor. 
Mısır ekonomisi, eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in 2011 yılında devrildiği halk ayaklanmasından sonra yatışmayan çalkanıtılar nedeniyle ağır darbeler aldı. 
IMF, hazırladığı program uyarınca parasının değerini 2016 yılında yarıya indiren Mısır'ın ekonomik reformlarını övgüyle karşılıyor. VİOP Haziran Dolar/TL Canlı Teknik Analizi!

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)