BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEBRD'den Türkiye'ye milyarlık yatırım hedefi----

EBRD'den Türkiye'ye milyarlık yatırım hedefi

EBRD'den Türkiye'ye milyarlık yatırım hedefi
19 Ekim 2018 - 09:47 www.finansgundem.com

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabarti, "Bu yılın ilk 10 ayında 800 milyon euroluk bir yatırım yaptık. Yaklaşık 30 proje için. Kişisel beklentim en az 1 milyar euroya ulaşmak" dedi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Suma Chakrabarti Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulundu.

EBRD'nin Türkiye'deki yatırımlarını değerlendiren Chakrabarti, "Bu yılın ilk 10 ayında 800 milyon euroluk bir yatırım yaptık. Yaklaşık 30 proje için. Kişisel beklentim en az 1 milyar euro’ya ulaşmak" dedi.

EKONOMİK TEMELLER GÜÇLÜ

"Bir yatırımcıysanız ve Türkiye'ye yatırım yapacaksanız, işe öncelikle ekonomik temellere bakarak başlarsınız. Ekonomik temeller de güçlü." diyen Chakrabarti, Türkiye'nin jeopolitik pozisyonuna bakıldığında Avrupa ve Asya arasında mükemmel bir konuma sahip olduğunu söyledi.

Chakrabarti, "Türkiye'nin zaten sahip olduğu uluslararası bankacılık sistemine bakın. Aynı zamanda bir de Türk vatandaşlarının girişimcilik tarafına göz atın. Bütün bu ekonomik temeller her zaman varlığını sürdürecek. Fakat yatırımcılar kısa vadeli fırsat ve riskleri de düşünüyor. Geçtiğimiz birkaç ay içinde yaşanan makroekonomik belirsizlikler, bir çok yatırımcının yatırım planlarını geri çekmesine sebebiyet verdi. Yeni ekonomik program uygulanmaya başlayınca bu yatırımcılar geri geleceklerdir. YEP ne kadar iyi uygulanırsa bir o kadar yatırımcı gelecektir bir kez daha." dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)