BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojie-ticarette başarının anahtarı 'Dijital Pazarlama'da----

e-ticarette başarının anahtarı 'Dijital Pazarlama'da

e-ticarette başarının anahtarı 'Dijital Pazarlama'da
12 Şubat 2018 - 16:30 www.finansgundem.com

Girişimcilik tarihinde öyle dönemler vardır ki, kimse geçiş hızının farkına varamaz. Ancak o treni yakalarsanız başarının anahtarı elinizde demektir...

FİNANSGUNDEM.COM

2009 yılından itibaren Türkiye'de e-ticaretin canlanmasıyla dijital pazarlama aktiviteleri önemli bir konu haline geldi.

İnternet kullanımının hızla artması, internete erişimin kolaylaşması ve e-ticaret pazarının her geçen yıl hızla büyümesiyle firmaların dijital medya ve web sitesi üzerinden yaptıkları faaliyetler büyük ölçüde hız kazandı. Hal böyle olunca işletmelerin dijital medyaya ayırdığı bütçeler her geçen gün artış gösterdi. Peki dijital pazarlama ne demektir ? Dijital pazarlamada reklam, metin ve görsellerin önemi nedir ? Dijital pazarlamada işletmelerin dikkat etmesi gereken unsurları Olgu Şengül, ''Dijital Pazarlama'' adlı kitabında yazdı. İşte Olgu Şengül'ün kaleme aldığı kitaptan derlediklerimiz...

DİJİTAL PAZARLAMA NEDİR?

Dijital pazarlama, firmanın dijital medyada ve sahip olduğu dijital varlıklarında(web sitesi, mobil uygulama vb.) yaptığı iletişim çalışmalarıdır. Öncelikle dijital pazarlama stratejisi yaparken '' Firmanın dijitalde var oluş nedeni nedir?'' Sorusunun cevabını verebilmek gerekir. Firmanın web sitesi sahibi olmasının ve dijital medyada çalışmalar yapacak olmasının amacı belli olmalıdır. Web sitesi sahibi olmanın pek çok amacı olabilir. Bu amaçların en önemlileri firmanın internette bulunabilir olması, firmanın tanıtımı, siteye ziyaretçi çekerek reklam geliri elde etme, üyelik toplama, ürün veya servis satışı yapılmasıdır. Şirketin dijital ortamda var olmasının bu amaçlardan hangisine hizmet ettiğini net olarak bilmek dijital pazarlama stratejisi için oldukça önemlidir.

DİJİTAL PAZARLAMADA REKLAMLARIN ÖNEMİ

Google'ın yaptığı araştırmalara göre başarılı marka kampayalarında medyanın rolü yalnızca yüzde 30'dur. Başarının yüzde 70'ini reklam sağlıyor, ki bu da reklam metin ve görsellerinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

WEB SİTELERİNDE YAYINLANAN REKLAMLAR NASIL OLMALIDIR?

Öncelikle reklam başlığı etkileyici olmalı ve verdiği mesajla ziyaretçiyi bir sonraki adıma hazırlamalıdır. Kişi reklama tıkladığında göreceği sayfadan ne bekleyeceğini anlamalıdır.

Reklam görsel ve metinlerinde hem ana başlık hem alt başlık olabildiğince kısa, öz ve vurucu olmalıdır. Uzun içerikler reklam üzerinde çok yer kaplayacak ve kalabalık görüntüsüyle reklama ilgi gösterecek internet kullanıcı sayısını düşürecektir.

Reklamlarda görseldeki grafik tasarım ve fotoğraf da oldukça önemlidir. Grafik tasarım dikkat çekici, fotoğraflar ise hedef kitlenin dikkatini çekebilecek fotoğraflar olmalıdır. Örneğin bebek ürünleri satan bir markanın görsel reklamında anne ve bebeğin bulunduğu bir fotoğrafın kullanılması görsel olarak annelerin veya anne adaylarının hemen dikkatini çekecektir.

E-TİCARETTE BAŞARI NASIL SAĞLANIR?

E- ticarette başarı için aşağıdaki konulara dikkat edilmelidir.

Detaylı planlar yapılmalı ve bu planlar hayata geçirilmelidir.
İş modelinin karlılığı iyi analiz edilmelidir.
İşlevselliği yetersiz ve kalitesiz e-ticaret yazılımları kullanılmamalıdır.
Kullanışsız ve estetik olarak başarısız tasarımlar kullanılmamalıdır.
Site içerik olarak güçlü olmalıdır. Ürün fotoğrafı, ürün bilgileri ve kampanyalar gibi tüm bilgileri detaylı olarak içermelidir.
Siteye gelen kullanıcılar ve müşteriler iyi analiz edilmeli, buna göre aksiyonlar alımalıdır.
Ve en önemlisi kullanıcıları ve müşterileri alışveriş yapmaya teşvik edecek şekilde sürekli kampanyalar düzenlenmelidir.

E- ticarette başarının anahtarı şüphesiz dijital pazarlamanın etkinliğidir. İşletmeler sosyal medya üzerinden ve web sitelerinden verdikleri reklamları etkin bir şekilde kullanmalı ve müşterilerin dikkatini çekebilmelidir. Küresel e-ticaretin yaygınlaştığı dünyada işletmeler bu trende çabucak adapte olmalıdır. Aksi taktirde pazarlama ve satış stratejilerinde hedefi tutturmak bi hayli zor olacaktır.

Olgu Şengül'ün 'Dijital Pazarlama' adlı kitabı 22.01.2018 tarihinde Ceres yayınları tarafından yayınlandı.

OLGU ŞENGÜL HAKKINDA

İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan yazar Olgu Şengül yüksek lisansını İtalya'da bulunan Politecnico di Milano Üniversitesi'nde İşletme Mühendisliği Üzerine yaptı. Online pazarlama konusuyla ilgili çalışmalarına 2009 yılında başladı ve 2011 yılında Amerika'da dijital pazarlama konusunda iki farklı seminerde sektör liderinden eğitimler aldı.

2017 yılı itibarıyla dijital pazarlama ve e-ticaret konularında eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermeye başlamış ve KOSGEB, İstanbul İhracatçı Birlikleri, Ankara Sanayi Odası gibi önemli kurumlarda girişimcilere seminerler vermiştir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)