BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDünya Bankası'ndan flaş karar----

Dünya Bankası'ndan flaş karar

Dünya Bankası'ndan flaş karar
13 Aralık 2017 - 12:31 www.finansgundem.com

DÜNYA Bankası, 2 sene içinde, petrol ve gaz projelerinin finansmanını bırakacağını açıkladı

Değişiklik, ülkelerin Paris Sözleşmesi taahhütlerini yerine getirmelerinde yardımcı olmak amacıyla hazırlandı. Son dakika... Dünya Bankasından çok önemi karar
Banka yatırımların iklim etkisi hakkında daha fazla veri yayınlayacağını ve hareketi hızlandırmak için diğer gruplarla birlikte çalışacağını da belirtti.

TARİHİ DUYURU

Dünya Bankası tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Küresel çok taraflı bir kalkınma kurumu olarak Dünya Bankası Grubu, hızla değişen dünyaya ayak uydurmak için kendi operasyonlarını değiştirmeye devam ediyor. Dünya Bankası Grubu, 2019'dan sonra petrol ve gaz arama ile üretimini finanse etmeyecektir" dedi. Dünya Bankası Grubu, bu açıklamayı Paris'teki Tek Gezegen Zirvesi (One Planet Summit) sırasında ilan etti.

280 MİLYAR DOLARLIK VARLIK

Banka'nın 2017 yılı yıllık raporuna göre, 2017 mali yılında 22.6 milyar dolarlık toplam borç vermenin 4.4 milyar doları enerji ve maden çıkarma endüstrisine gitti. Dünya Bankası’nın 280 milyar dolarlık varlık tabanının yaklaşık yüzde 2'sini petrol ve gaz yatırımları oluşturuyor.(Merve Erdil/Hürriyet)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)